ŞANLIURFA – Şanlıurfa’daki sulama birliklerinde önemli bir yönetim değişikliği yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda kent genelinde faaliyet gösteren 11 sulama birliğinin başkanı görevden alındı.
Edinilen bilgilere göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, sulama birlikleri başkanlarının istifasını talep etti. Bu talep, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Görevden alınan başkanların yerine yeni atamaların önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.
2018’de DSİ’ye Devredilmişti
Bilindiği üzere 2018 yılında çıkarılan yasa ile sulama birlikleri, DSİ bünyesine devredilmiş ve başkanlık görevlerine kamu görevlileri atanmıştı. Yeni gelişme, bu yapının yeniden düzenlenmesi sürecinde atılan adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.
Görevden Alınan İsimler Belli Oldu
Görevden alınan sulama birliği başkanları ve görev yaptıkları birlikler şu şekilde sıralandı:
Atatürk Barajı Sulama Birliği: Mustafa Bayramoğlu
Tek Tek Sulama Birliği: Kemal Birgül
Şuayb Sulama Birliği: Hakan Yıldız
Topçu Gündaş Sulama Birliği: Halil Özen
GAP Sulama Birliği & Güzelyurt Birliği: Coşkun Esen
Haktanır Sulama Birliği: Aziz Parmaksız
Tatarhöyük Sulama Birliği: Necati Kırmızıtoprak
Fırat Sulama Birliği: Şemsettin Gökdoğan
Yukarı Harran Sulama Birliği: Galip Yüzügülen
Cullap Sulama Birliği: Yılmaz Gerger
Yetkililer, bu değişikliğin sulama hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesini hedeflediğini ifade etti. Yeni görevlendirmelerin kısa sürede açıklanması ve yaz dönemi sulama faaliyetlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için çalışmaların hızla sürdürüldüğü bildirildi.
ENGELLİLER HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI
16:02 - YEREL