TFSKD ŞANLIURFA YÖNETİM KURULUNDAN AÇIKLAMA

SPOR - 10-05-2024 11:10

TFSKD yönetim kurulu bir açıklama yaptı

Yapılan açıklamada, TFF’nin talimat ve yönetmelikleri doğrultusunda Futbol müsabakalarında görev yapan SAHA KOMİSERLERİ müsabakayı yönetecek hakemler ve takımlar arasında diyaloğun odak noktası durumundadır.

Müsabaka öncesi, devamı ve sonrasında gerekli önlemleri aldırmak suretiyle müsabakanın tamamlanmasına yardım ve öncülük eder.

SAHA KOMİSELERİ bu görevi ifa ederken her takıma aynı mesafede durur ve hakemlerin müsabakayı sağlıklı bir şekilde tamamlamasına katkıda bulunur.

Müsabaka boyunca hakemlerin verdiği ya da vereceği kararda ASLA müdahil olma gibi bir görevi bulunmamakla müsabakada yaşanan ihraç, olay, kavga, seyirci taşkınlıkları vs. gibi durumları RAPOR EDEREK İl Futbol Tertip kuruluna sunar.

Hal böyle iken zaman zaman bazı yönetici, çalıştırıcı veya görevlilerin yenilgilerine kılıf bulmak için SAHA KOMİSERLERİ’ni hedefe koydukları, hakaret ettikleri görülmektedir.

Bilinmelidir ki; suçlama, hakaret, küfür gibi ADİCE eylemler karakteri zayıf, beceriksiz ve pısırık kişiliklerin sıkıştıklarında başvurduğu bir taktiktir.

TFSKD Şanlıurfa Şube Başkanlığı olarak Hak ve doğruluk prensibiyle tarafsız bir şekilde görevlerini ifa eden SAHA KOMİSERLERİ’ne son zamanlarda reva görülen bu haksız ve tutarsız ifadeleri şiddetle kınıyoruz.

Çamur atmak acizlerin işidir bilinciyle görevimizi yapmaya devam edeceğiz.

Hiçbir SAHA KOMİSERİ arkadaşımız yenilgiye KILIF DEĞİLDİR, olamaz!

Spor Kamuoyuna saygıyla duyurulur!

Günün Diğer Haberleri