Pamuk üreticisi, yıllardır artan girdi maliyetleri karşısında ayakta kalmaya çalışırken, ÇUKOBİRLİK’in açıkladığı 40 randıman pamuk ton fiyatı olan 28.600 TL, çiftçiler için tam bir hayal kırıklığı olmuştur.
Ziraat Mühendisi Abdurrahman Aydoğdu, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:
“Gübre, mazot, ilaç, sulama ve işçilik maliyetleri bu kadar yüksekken, açıklanan bu fiyatlarla çiftçinin üretim yapması imkânsız hale gelmiştir. Çiftçi, artık emeğinin karşılığını alamıyor; umutları kırılıyor. Açıklanan fiyat, pamuk üretimini sürdürülemez kılmaktadır.”
Aydoğdu, 2025 yılının birçok çiftçi için dönüm noktası olacağını vurgulayarak, “Eğer pamuk fiyatları gerçekçi bir seviyeye çıkarılmazsa, bu yıl pamuk çiftçisinin son yılı olabilir. Çiftçi üretimden çekilirse, ülke ekonomisi de kaybedecektir” dedi.