Göbeklitepe Ajans
Göbeklitepe Ajans
YEREL

2026 YILI HAC KAYITLARI BAŞLADI

2026 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün başladı. Başvurular 11 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak. İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdulhamit Turgut, hacı adaylarının tercih esnasında konaklama türlerine dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, kayıt işlemlerinin e-Devlet üzerinden yapılabildiğini ve Müftülüklere gelmelerine gerek olmadığını söyledi.

2026 YILI HAC KAYITLARI BAŞLADI
Paylaş:

2026 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı. İlk kez başvuracak adaylar, anlaşmalı bankalara 950 TL ön kayıt ücreti yatırarak kayıt yaptırabilecek. Daha önce kuraya katıldığı halde kesin kayıt hakkı kazanamayan veya kayıt hakkını kazanıp bu hakkını kullanmayanlar ise kayıtlarını ücretsiz olarak e-Devlet üzerinden yenileyebilecek.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdulhamit Turgut, adayların özellikle konaklama türü seçiminde dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, “Normal konaklama” seçeneğinde Kabe’ye 7-8 km uzak otellerde kalınıyor ve servisle ulaşılıyor. “Yakın mesafe” konaklama ise Kâbe’ye yürüyerek gidilebilen, fiyatı daha yüksek otelleri kapsıyor. Seçim yapıldıktan sonra değişiklik yapılamayacak.’’ ifadelerini kullandı.

Bu haber Göbeklitepe Ajans tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.