YEREL
Giriş Tarihi : 01-03-2023 18:55

Bakan Bozdağ: Urfa’da kira artışları ile ilgili sorun var !

Bakan Bozdağ: Urfa’da kira artışları ile ilgili sorun var !

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Afet Koordinasyon Merkezi’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bozdağ,”Kira artışları ile ilgili sorun Şanlıurfa’mızda da var, başka illerde de var. Onlarla ilgili adli süreçleri işletmektedir.”dedi.
Bakan Bozdağ, Afet Koordinasyon Merkezi’nde kentin yöneticileriyle değerlendirme toplantısı yaptı.
Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, kira artışları, yürütülen soruşturmalar, inşaat sektöründeki sorumlular ve diğer konular ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
‘KİRA ARTIŞLARI SÖZ KONUSU’
Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:”Kira artışları ile ilgili sorun Şanlıurfa’mızda da var, başka illerde de var. Sadece afet bölgesinde değil, afet yaşamamış illerde de afet yaşamış, oraya giden vatandaşlarımız nedeniyle oralarda da bir yükselmeye hep beraber görüyoruz. Bunlarla ilgili vatandaşlarımızın şikayeti halinde pek çok cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlatmıştır ve onlarla ilgili adli süreçleri işletmektedir. Hukuk içerisinde bunlarla ilgili yapılması gereken ne varsa cumhuriyet başsavcılılıklarımız gerekiyor.”
‘ÇOK YÖNLÜ DEVAM EDİYOR’
Yıkılan binalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Bozdağ, soruşturmaların sadece müteahitleri tek kapsamadığını belirten Bozdağ, şunları kaydetti:”Soruşturmalar sadece müteahhitler üzerinden yürümüyor. Yürütülen bir soruşturma varmış gibi bir değerlendirme yapılıyor. Bu yanlıştır, işin doğrusu şudur, bir inşaatın tamamlanmasında, bir binanın temelinden bitimine kadar geçen süreç içerisinde katkısı olan herkes bu soruşturmaya dahildir. Yani binaya ruhsat izni veren, kullanma izni veren, denetim yapan, fenni mesul, demirci, ustası, elektrikçisi, hasılı kim varsa, kolon değiştirdi, birtakım tadilatlar yapanlar, imara aykırı işlem yapanlar, yapı sahipleri, başka kim varsa bunların hepsi soruşturulacak. Bunlarla ilgili değerlendirilmeler yapılacak.” 
‘SORUŞTURMALAR ZAMAN ALABİLİR’
Bakan Bozdağ, soruşturmaların biraz zaman alacağına dikkat çeken Bakan Bozdağ, şöyle konuştu:”Soruşturmalar sonucunda, bilirkişi raporlarına göre kimlerin ne kadar kusurlu olduğu ya da kusurunun bulunduğu tespit edilerek işlemler yürüyecektir. Yoksa sadece müteahhitleri yönelik soruşturmalar yürütülüyor değildir.”
Bakan Bozdağ, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AdminAdmin