YEREL
Giriş Tarihi : 14-07-2023 21:03   Güncelleme : 15-07-2023 21:13

ÇOCUKLAR OYUNCAK MÜZESİNİ ÇOK SEVDİ

ÇOCUKLAR OYUNCAK MÜZESİNİ ÇOK SEVDİ

Karaköprü Belediyesinin Şanlıurfa’ya bir ilk olarak kazandırdığı Oyun ve Oyuncak Müzesi çocukları ağırlamaya devam ederken, çocuklar geçmişten günümüze oyuncakları ve maketleri büyük bir heyecan ve mutlulukla incelediler 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin müze şehir yapmak istediği ilçeye kazandırdığı ve Şanlıurfa'ya bir ilk olan Şanlıurfa Oyun ve Oyuncak Müzesi yaz tatilinde çocuklar ve aileleri tarafından ziyaret edilecek yerlerin başında geliyor. 
Şenevler Mahallesinde bulunan müzeyi ziyaret eden çocuklar geçmişten günümüze farklı dönemlerde üretilen ve müzede sergilenen oyuncakları incelerken, çizgi film kahramanları ile sevimli hayvanların maketleriyle de oynayarak doyasıya eğleniyorlar. 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) etkinliğiyle Oyun ve oyuncak müzesini gezen çocuklar mutlu anlar yaşarken özellikle müzede bulunan el yapımı sokak oyuncakları ilgiyle izlerken, bahçedeki çizgi film karakterleri hayvan maketleriyle oynayarak eğlendiler.
Oyuncak müzesinde çok eğlendiklerini ve daha önce hiç görmedikleri oyuncaklarla karşılaştıklarını ifade eden çocuklar, burada güzel zaman geçirdiklerini ve birbirinden güzel oyuncaklar gördüklerini belirttiler.  

Şanlıurfa Oyun ve Oyuncak Müzesi pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 09.30-18.00 saatleri arasında çocukların ve vatandaşların ziyaretine açık olacak.
 

AdminAdmin