YEREL
Giriş Tarihi : 20-02-2023 10:18

Fecr İnsani Yardım Derneği Depremzedelerin Yardımına Koştu

Fecr İnsani Yardım Derneği Depremzedelerin Yardımına Koştu

Fecr İnsani Yardım Derneği, Ülke genelinde yaşanan deprem felaketinden sonra bina altında kalan depremzedelerin yardımına koştu. 
6 şubat sabaha karşı meydana gelen deprem sonrası acil eylem planını devreye koyan Fecr İnsani Yardım Derneği yöneticileri, deprem bölgesindeki vatandaşların acil ihtiyaçlarını tespit ederek beş bölgede çalışma başlattı. Depremin ikinci gününden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdüren dernek gönüllüleri depremzede vatandaşlara ilk önce çorba ikram etti, dışarıda kalan aileleri güvenli bölgelere taşıdı ve Soğuktan etkilenen vatandaşlara da battaniye dağıtımı gerçekleştirdi. 
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hataylı depremzede vatandaşlara Sıcak yemek, sıcak çorba, süt, çocuk bezi, çocuk maması, kedi-köpek maması, soba, odun, kefen, battaniye, yastık, kıyafet, ayakkabı, su, soba, çadır dağıtımı gerçekleştirdi.  
Dernek başkanı Yusuf Aygün, Yaşanılan bu afet dolayısıyla ülke olarak yüzyılın en büyük felaketini yaşadıklarını; “depremde ölenlere rahmet kalanlara selamet diliyorum” dedi. Aygün sözlerini şöyle sürdürdü. “Öncelikle ülkemizin başı sağ olsun. Kardeşlerimizin acılarını paylaşmak için depremin ilk gününden itibaren bütün gönüllülerimizle birlikte sahadaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fecr İnsani Yardım Derneği olarak tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  Rabbim bir daha bu tür acıları bizlere yaşatmasın. Dernek yöneticilerimiz ve gönüllülerimizle birlikte bir haftadır sahadayız. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şimdilik elimizdeki imkânları seferber ettik. Ancak ileri ki günlerde çetin kış şartlarını da dikkate alarak özellikle barınma sorununa yönelik çalışmalarımız olacak. Bize destek veren dostlarımızla birlikte geçici konteyner kent kurmak için çalışmalarımıza başladık. Rabbim yardım ederse en kısa sürede bu duamızı gerçekleştireceğiz. Tekrardan Rabbimize sığınarak, bu afette canlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet kalanlara selamet diliyorum. Herkesin başı sağ olsun.” Dedi.

AdminAdmin