YEREL
Giriş Tarihi : 27-06-2023 02:54

Gazeteci Mehmet Yetim Gözaltına Alındı

Gazeteci Mehmet Yetim Gözaltına Alındı

Gazeteci Mehmet Yetim, Siverek'teki istismar olayıyla ilgili videoyu paylaşarak soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde, Mehmet Yetim gözaltına alındığını avukatı İbrahim Halil Aydın aracılığıyla sosyal medya hesabından duyururken şu açıklamayı yaptı:
“Şu anda Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltındayım. Ne yazık ki, bu paylaşımımdan dolayı mevcutlu olarak gözaltına alınmış bulunuyorum. Yapmış olduğum şey masum bir çocuğun hakkını korumak için mesleğini icra etmektir.

Şayet bundan dolayı gözaltına alınmışsam bu bana madalyadır. Keyfi olarak gözaltına alınmışsam Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ve İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ve Sayın Adalet bakanımız Yılmaz Tunç bu keyfi durumdan haberdar olsa, bu talimatı verenlere ne derler acaba?
Evi belli, adresi belli, mesleği belli, defalarca emniyete gitmiş bir insan olan bir vatandaşa yapılanın bu olması devletine ve milletine her daim sadık olan beni ülkem adına üzmüştür.

Binlerce insanın paylaştığı bir şeyi paylaştığım için, üstelik gazetecilik mesleğini icra etmeme rağmen çocuğumdan ayrı uyuyacaksam helali hoş olsun. Şayet soy ismim YETİM olmasından dolayı alınmışsam, bu da bana şereftir. Urfa evlatlarını hiçbir zaman yetim bırakmaz.

AdminAdmin