SİYASET
Giriş Tarihi : 07-04-2023 12:22

HÜDA PAR'dan Taziye Yemekleri İçin Çağrı

HÜDA PAR'dan Taziye Yemekleri İçin Çağrı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, taziye yemekleri ile ilgili yaşanan bazı mağduriyetler ve buna yönelik 3 aşamadan oluşan çözüm önerilerini gündeme getirdi.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise taziye yemekleri ile ilgili yaşanan bazı sıkıntıları ve oluşturduğu mağduriyetlere yönelik çözüm önerilerini dile getirdi.

Emin Özaslan "HÜDA PAR olarak bu hafta taziye yemekleri ile ilgili yaşanan bazı sıkıntıları ve buna yönelik bazı çözüm önerilerini gündeme getireceğiz" diyerek, oluşan mağduriyetlere çözüm önerisi sundu.

Taziye giderlerini karşılamak için traktörümü sattım

Özaslan; Biliyorsunuz ki bir taziye olduğu zaman o taziyenin en büyük gider kalemi yemek ücreti oluyor. İnsanlar taziyelerinin yemek giderlerini karşılayabilmek için bazen bankadan kredi kullanmak zorunda kalıyorlar ya da arabalarını satmak zorunda kalıyorlar.

Birçok insandan telefonlar aldık. Kimisi diyor ki;  Başkanım 3 günlük taziye masrafımız 150 bin TL para tuttu.
Kimisi de arıyor diyor ki; Başkanım taziye giderlerini karşılamak için ben traktörümü satmak zorunda kaldım.

Kimisi arıyor diyor ki; Başkanım ben taziye giderleri için bankadan kredi çekmek zorunda kaldım, bunun (taziye yemek) parasını karşılamak zorundayım. Başka da seçeneğim yok, diyor.

3 Aşamalı Çözüm Önerisi

Özaslan "şimdi bütün bu sorunlara karşılık bizim 3 aşamadan oluşan çözüm önerimiz olacak" diyerek, önerilerini şöyle sıraladı:
Birincisi; lütfen taziye ziyaretlerine giderken hiç birimiz yemek saatlerinde taziye ziyareti yapmayalım. Örneğin, saat 12:00 -13:00 arası hiçbirimiz taziyelere gitmeyelim.

İkinci aşama; belediyeler maddi durumu iyi olmayan aileler ve şahıslar için bir fon oluşursun. O insanlar eğer maddi durumları iyi değilse; belediyeye başvuru yapsınlar, belediye onlara günlük olarak 100 -150 kişilik bir öğün yemeği göndersin.

Üçüncü aşama ise şu; Urfa'da birçok taziyede hepimiz biliyoruz ki taziye masrafları son gün toplanır ve akrabalar-aileler arasında eşit bir şekilde bölüşülür. Evet, birçok aile şu an bu uygulamayı yapıyor. Fakat bu uygulamayı yapmayan ailelere de çağrıda bulunmak istiyoruz. Diyoruz ki; lütfen hiç kimseyi yalnız bırakmayalım, tek başına bu masrafın altında kalmasın o şahıs. Bunu yapmayan bütün aileler de bu uygulamaya geçsin. Taziyenin son günü masraflar toplansın ve akrabalar arasında eşit bir şekilde bölüştürülsün ki tek bir kişi bu yükün altında ezilmesin.

Özaslan son olarak; Zor zamanlarda bir birimize sahip çıkalım, dayanışma içinde olalım. Lütfen birbirimizi yalnız bırakmayalım ve birbirimize sahip çıkalım, diyerek dayanışma ve beraberliğe vurgu yaptı.

AdminAdmin