YEREL
Giriş Tarihi : 05-03-2024 11:19

İLAHİYATÇI KARATAŞ, ‘SOHBET VE DUA’ GECESİNDE VİRANŞEHİRLİLERLE BULUŞTU

İLAHİYATÇI KARATAŞ, ‘SOHBET VE DUA’ GECESİNDE VİRANŞEHİRLİLERLE BULUŞTU

Türkiye'nin tanınmış ilahiyatçılarından Prof. Dr. Mustafa Karataş, Viranşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gazze Direnişinden Ümmetin Birliği’ne isimli programda, ‘sohbet ve dua gecesi’ne katıldı.
Büyük ilgi gören programda, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını konu alan ‘Sanat Zulme Sessiz Kalmaz’ adlı resim serginin açılışı da yapıldı.
Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Gazze Direnişinden Ümmetin Birliği’ programına Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve eşi Sibel Ekinci, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Nihat Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Gören, İlçe Müftüsü Mahmut Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Büyük ilgi gören etkinlik, ‘Sanat Zulme Sessiz Kalmaz’ adlı resim serginin açılışı ile başladı.
Kaymakam Koç ve Başkan Ekinci ile beraberindekiler tarafından İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulüm ve soykırımın tablolara yansıtıldığı serginin açılış kurdelesi kesildi.
Protokol üyeleri, Prof. Dr. Mustafa Karataş ile birlikte sergide sergilenen 52 adet eseri yakından ilgilendi. Kurs yetkililerden bilgi aldı.
Daha sonra Konferans Salonunda Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın ‘Gazze Direnişinden Ümmetin Birliği’ konferansına geçildi. İlginin fazla olduğu konferansta, Mustafa Karataş’ı dinlemek için gelen vatandaşlar salonu doldurduğu görüldü.
Konferans öncesinde ‘Sanat Zulme Sessiz Kalmaz’ isimli yarışmada dereceye giren yarışmacılara protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta salonu dolduran Viranşehirlilere hitaben konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılara sert tepki gösterdi.
Gazze’de yaşanan insanlık utancına değinen Karataş, “Filistin’in davası sadece Filistin’in değil, tüm Ümmetin davasıdır. Bu katliam er ya da geç cezasını bulacaktır. Gazze’nin direnişi Allah’ın izniyle mutlaka zaferle sonuçlanacaktır” ifadelerine yer verdi.
Program sonunda Viranşehir Kaymakamı Önder Koç ve Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci tarafından Prof. Dr. Mustafa Karataş’a katılımlarından dolayı teşekkür plaket takdim edildi.
Program, protokol üyelerinin Mustafa Karataş ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

AdminAdmin