SİYASET
Giriş Tarihi : 14-03-2023 14:38

İyi Parti Aday Adayları Basınla Buluştu

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağına ilişkin kararın Cumhurbaşkanı tarafından imzalanması ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilmesiyle birlikte siyasi partilerde hareketlilik başladı.

İyi Parti Aday Adayları Basınla Buluştu

Şanlıurfa'da İYİ Parti'den aday adaylıklarını açıklayan eski il başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı Hüseyin Sirhan Gökdoğan, Ali Benzer, Mehmet Yıldırım ve Dr. Mahmut Subaşı Bir otelde gerçekleşen basın toplantısında, aday adaylıklarını açıkladı.

İyi Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Sadık Köroğlu partilerinin hedeflerini anlatarak aday adaylarını tanıttı.

Eski iyi Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı yaptığı konuşmada, Öncelikle katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Yakın zamanda ülkemizin yaşadığı ve 11 ili etkileyen asrın felaketi diye adlandırılan deprem felaketinde hayatını kaybeden on binlerce canımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralı olanlara Allah'tan acil şifalar diliyorum. Evini kaybetmiş, yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmış yüz binlerce insanımızın da Rabbim yardımcısı olsun diyorum.
Temennimiz yerin göğün sahibi yüce Allah'ın, yeryüzüne bir an evvel sükûnet vermesidir.

Değerli basın mensupları;
Sözlerime başlarken, bugünün 14 Mart Tıp Bayramı olması vesilesi ile son yıllarda dünyanın etkilendiği korona sürecinde ve son günlerde yaşadığımız deprem felaketinde çok ağır şartlar altında ve mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, daha iyi şartlarda çalışmalarını temenni ediyorum.

Aslında Asrın felaketinin hemen sonrasında siyaset konuşmaktan ve siyaset yapmaktan dahi haya ettiğimin bilinmesini istiyorum. Ancak acılarımızla, kayıplarımızla, üzüntülerimizle, kederlerimizle, hayat devam ediyor ve etmek zorunda. Bu nedenle de ülkemizin bir gerçeği var ki yakın zamanda yapılacak olan bir seçim. Üstelik çok ama çok önemli bir seçim bu. Bizler de ülkemizin daha iyi olması için çaba sarf eden bireyler olarak bugün sizlerle birlikte seçim startımızı fiili olarak vermiş oluyoruz. Malumunuz ben iyi Parti İl Başkanlığı görevinden yakın zamanda feragat ederek yapılan kongrede aday olmadım ve daha sonrasında sizler aracılığıyla İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adaylığımı açıkladım. Bugün bunu bir kez daha sizlerin huzurunda kamuoyuna deklere ediyorum.

Değerli basın mensupları;
Davaların ihanete akların karalara, toprakların rantlara dönüştüğü bir ülkede ‘coğrafya kaderdir’ söyleminden öte yapabileceğimiz ve yapmamız gereken çok şeyin olduğunu biliyoruz Bu nedenle ben Mehmet Fedai Çakmaklı olarak, bundan sonraki siyasi sürecimde de, tıpkı bundan önce olduğu gibi; ahlak, iyi niyet, dürüstlük ve adalet üzerine kurulu söylemler ve yaşantımla bir kez daha sizlere ve sizlerin aracılığıyla kamuoyuna çok açık ve net bir şekilde bunu ifade ediyorum ki; inandığım değerlerden hiçbir zaman taviz vermeden ve bana oy vermiş olan halkı unutmadan, bana oy verecek halkımızı asla göz ardı etmeden, çalışacağım ve çalışmalarıma devam edeceğim.

Her şeyden ziyade, siyasi çalışmalarımda nefret dolu söylemlerden, ayrıştırma dilinden uzak duracağımı bilmenizi isterim. Çünkü siyaset yaparken, siyasetin gerektirdiği tartışmalar ve atışmaların ötesinde, asla kavgaya dönmeyecek olan bir insanlığımız var ve biz bu insanlığımızı unutmadan siyasetimizi yapacağız. Sahadaki siyasetçi arkadaşlarımızı düşman gibi asla görmeyeceğiz. Bu siyaseti yaparken tek gayemiz; şehrimize ve güzel ülkemize hizmet edip çok daha müreffeh bir seviyeye ulaşmasını sağlamak olacaktır. Gençlerimiz için, kadınlarımız için çalışacağız onlar için projeler üreteceğiz. Çiftçimizin sorunlarını göz ardı etmeyeceğiz. Hatalar yapmamaya gayret edeceğiz, hatalar yapsak da ardından çıkıp sadece ‘hakkınızı helal edin’ deyip helallik istemeyeceğiz. Bu hataların bedelleri ne ise onu ödeyerek siyaset yapacağız, bunun da böyle bilinmesine canı gönülden arzu ediyorum.

Sahada her kesime ulaşağız, herkese Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in selamlarını ileteceğiz. Parti çalışmalarımızı ve parti programımızı bir bir anlatacağız. Gece gündüz ayrımı yapmaksızın doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine şehrimizi baştan sona gezeceğiz. Bu süreçte birlikte çalışacağız partili arkadaşlarıma da şimdiden teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki halkımız da bize inanacak ve reyini bizden yana kullanacaktır. 

Ben bir kez daha sizler aracılığı ile Şanlıurfa halkına saygı ve selamlarımı iletiyor, sizlere de katılımlarınızdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum, dedi.

İyi Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Hüseyin Sirhan Gökdoğan ise yaptığı konuşmada, Ülkemizde yaşanan 6 Şubat Kahramanmaraş depremi birçok ilimizi etkileyen yıkıcı etkisiyle, hepimizi derinden sarsan çok acılar bırakmıştır. Buradan tekrar kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Bu sistemin verdiği aksaklıkları acı tecrübelerle bir kez daha yaşadık, umarız milletimizin vereceği destekle 14 Mayısta buna son vereceğiz.
 İyi parti 25 Ekim 2017 yılında kurulduğu günden bugüne kadar azmin, mücadelenin ve başarının simgesi olmuştur. Seçime giremesin diye 6 ay sonraya erken seçim kararı almalarına rağmen, kısa sürede %10 barajını geçerek mecliste grubunu kurmuş ve gücü elde etmiştir, 2019 yerel belediyelerde birçok başarıya imza atmıştır. Bugün Şanlıurfa İyi partinin tüm yönetici, il, ilçe başkanları ve biz milletvekili aday adayları olarak sizlere şunu söylemek istiyorum;
 2023 yılı seçimi memleketin kaderini belirleyeceği çok önemli bir seçim. Milletin mevcut iktidara bir 5 yıl daha tahammülü kalmamıştır. Gençlerimiz artık hayal dahi kurmayı bıraktı, birçoğu çarenin yurt dışı olduğunu düşünmekte. İçinde bulunduğumuz ekonomik buhran yönetilememekte, her geçen gün halkımızın alım gücü daha da azalarak fakirleşmektedir. Adalete güven artık yerlerde; adalet olmayan yerde kaos vardır, kargaşa vardır. Devletin Temeli Adalettir.
Partimiz ve teşkilatlarımız 14 Mayısta Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapıp, bu ucube sisteme son verecektir. Bizler Türkiye’nin sorunlarını biliyoruz. Bizler Şanlıurfa’nın da sorunlarını biliyoruz bu sorunların farklılıklarımıza odaklanarak değil, ortak noktalarımızı bir araya getirerek çözülebileceğini de biliyoruz ve bunları çözmekte son derece kararlıyız. 
 Şanlıurfa İYİ Parti teşkilatlarımızın bu seçim sürecinde davetine teşrif eden tüm basın mensubu arkadaşlarımıza tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım. Dedi.

Diğer milletvekili aday adayları Ali Benzer, Mehmet Yıldırım ve Dr. Mahmut Subaşı partilerin için sonuna kadar çalışacaklarını beyan ederek konuşmalarını sonlandırdılar.

Toplantı soru cevap kısmından sonra sona erdi.

İyi Parti'den Ahmet Ersin Bucağında aday aday olduğunu adaylık dilekçesi verildiği öğrenildi.

AdminAdmin