SAĞLIK
Giriş Tarihi : 24-10-2023 13:09

KÜÇÜK KESİ İLE BY-PASS AMELİYATI YAPILDI.

Mehmet Akif inan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son haftalarda küçük kesi ile yapılan kalp ameliyatlarına by-pass ameliyatı da eklendi.

KÜÇÜK KESİ İLE BY-PASS AMELİYATI YAPILDI.

Hastanede son 20 gün içinde gerçekleştirilen kapak ameliyatları 6 cm’lik küçük kesiler ile yapılıyor. Küçük kesi ile ve göğüs kemiği kesilmeden yapılabilen ve bu ameliyatların en karmaşığı olan by-pass ameliyatı da Opr. Dr. M. Ziya Bağış ve Opr. Dr. Murat Ersoy tarafından gerçekleştirildi.

Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde 2023 yılında 300’den fazla ameliyatın yapıldığını belirten Opr. Dr. Ziya Bağış, son bir ay içinde dört hastaya küçük kesiler ile ameliyat yapıldığı ve son olarak by-pass ameliyatının da bu yöntemle yapıldığının müjdesini verdi.

Kalp rahatsızlığı bulunan 44 yaşındaki erkek hastanın yapılan anjiyosunda üç damarının değişmesi gerektiği belirlendi. Hastaya uzmanlar tarafından göğüs kemiğine dokunmadan küçük kesilerle bu ameliyatının yapılacağı anlatıldı. Operasyonu kabul eden hasta hızlıca ameliyata alınarak başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. M. Ziya Bağış; Üst düzey kalp cerrahisi merkezlerinde yapılan küçük kesi ile kalp ameliyatlarını yapmaktan kıvanç duyduğunu, güncel tedavileri hemşerilerimize ulaştırmak için tüm güçleri ile çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

AdminAdmin