SAĞLIK
Giriş Tarihi : 26-12-2023 21:47

Sağlık turizminde 2024'te rekor bekleniyor!

Sağlık turizminde 2024'te rekor bekleniyor!

Türkiye, sağlık turizmi alanında büyük bir atılım yaşamaya devam ediyor. Özellikle pandemi sonrası yaşanan sağlık turizmi patlaması, sağlık turizmi teşvikleri ve ilgili bakanlıkların destekleri sayesinde, ülkemiz sağlık sektöründe büyük gelişmelere imza atıldı. Medhera Health Travel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, bu konudaki gelişmeleri değerlendirdi.

Dr. Mehmet Bekir Şen, Türkiye'nin sağlık turizmi konusundaki yükselişini değerlendirirken, özellikle obezite cerrahisi, saç ekimi, diş ve estetik alanında yoğun bir ilginin olduğunu vurguladı.

Kadın estetiği, diş hekimliği ve kanser cerrahilerinin de sağlık turizminde önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Şen, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dayanarak ortaya çıkan sonuçları da paylaştı.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların yanı sıra tıbbi nedenlerle Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının her geçen yıl arttığını, 2022 yılında bu sayı 1,4 milyonken 2023 yılının sonunda 2 milyonu aşmasının beklendiğini belirtti.

Şen yaptığı açıklamada “Özellikle başlatılan Sağlık Turizmi Teşvikleri'nin etkisiyle acentalarımızın desteklenmesiyle Ocak-Mart 2023 döneminde ülkemize sağlık ve tıbbi nedenlerle gelen ziyaretçi sayısı, 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 37,5 artarak 474 bin 114'e yükseldi. Bu büyük artış, Türkiye'nin sağlık turizmindeki önemini bir kez daha gözler önüne seriyor” İfadelerini kullandı.  
 
Şen, geleceğe dair beklentilerini de paylaştı. Sağlık turizmindeki bu yükselişin önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesini beklediklerini belirterek, "Bu yıl sonuna kadar sağlık turisti sayısının 2 milyona ulaşması bekleniyor. 2024 yılında da bu yıla göre rekor bir büyüme beklentisi hâkim. Bu hızlı büyüme, Türkiye'nin sağlık sektörünün ve hekimlerimizin kalitesi, uygun fiyatlar sunabilme , ülkemizin bir turizm cenneti olması ve kültürel çeşitliliği ile yakından ilişkilendiriliyor” dedi.  
 
2023 yılı Sağlık Turizmi Teşvikleri kapsamında sağlık kuruluşlarının acente komisyon giderleri de destekleniyor. En fazla 5 yıl boyunca yüzde 60 oranında ve yıllık en fazla 2 milyon 404 bin TL destek sağlanıyor.

Bu rakamlar çok önemli. Ayrıca muayenehaneler ve poliklinikler için yıllık üst limit 480 bin TL olarak belirlendi. Bu devlet teşvikleri sağlık alanında firmaların daha cesur yatırımlar yaparak büyük atılımlar atmasını ve ülkemizin dünya üzerinde sağlık turizminde üst sıralara yerleşmesini sağladı. 

AdminAdmin