Göbeklitepe Ajans
HV
16 HAZİRAN Salı 17:52

Şanlıurfa'da Tarihi Eser Kaçakçılarına Suçüstü!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde izinsiz kazı yapan 4 şüpheli, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla suçüstü yakalandı.

YEREL
Giriş Tarihi : 14-08-2025 13:28
Şanlıurfa'da Tarihi Eser Kaçakçılarına Suçüstü!

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, kültür ve tabiat varlıklarını korumaya yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona imza attı. 7 Ağustos 2025 tarihinde, Suruç ilçesi kırsalında izinsiz kazı yapıldığına dair alınan ihbar üzerine harekete geçen Suruç İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekipleri, bölgeye düzenledikleri operasyonda 4 kişiyi suçüstü yakaladı.

E.Ş., M.Ş., Z.D. ve A.Y. isimli şüphelilerin, tarihi eser aramak amacıyla kaçak kazı yaptıkları tespit edildi. Operasyonda, kaçak kazıda kullanılan çok sayıda malzeme de ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler şu şekilde sıralandı:

2 adet dedektör

2 adet kürek

1 adet kazma

2 adet kablo

1 adet tarama cihazı

Yakalanan şüpheliler hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.

Jandarma’dan kararlılık mesajı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, kültürel mirasın korunması adına yürütülen çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, tarihi ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.

AdminAdmin

YORUMLAR