Göbeklitepe Ajans
HV
22 NİSAN Çarşamba 20:09

SMA Hastası Elif Derya Akbaş Adına İzinsiz Bağış Toplayan Şahıslar Tepki Çekti

Şanlıurfa’da yaşayan SMA hastası Elif Derya Akbaş için yürütülen yardım kampanyası, izinsiz bağış topladığı iddia edilen iki kişinin hedefi oldu. İzmir’de hasta bebek adına para topladığı öne sürülen şahısların, aileyi telefonla arayarak tehdit ve hakarette bulunduğu iddia edildi.

YEREL
Giriş Tarihi : 07-03-2026 13:17   Güncelleme : 11-03-2026 17:15
SMA Hastası Elif Derya Akbaş Adına İzinsiz Bağış Toplayan Şahıslar Tepki Çekti

Şanlıurfa’da yaşayan SMA hastası Elif Derya Akbaş için başlatılan yardım kampanyasının, dolandırıcıların hedefi olduğu iddia edildi. Ailenin bilgisi ve herhangi bir resmi kurum izni olmadan bağış toplandığı öne sürülürken, olayla ilgili yetkililere başvuruda bulunulduğu öğrenildi.

İddiaya göre İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı Bostanlı semtinde iki kişi, hasta bebek adına izinsiz şekilde bağış toplamaya başladı. F.D. ve T.D. isimli şahısların, İzmir’in en işlek caddelerinden birinde Elif Derya Akbaş için konulan yardım kutularını indirerek vatandaşlardan para topladığı ileri sürüldü.

Şüphelilerin bağış topladıkları sırada herhangi bir resmi izinlerinin bulunmadığı iddia edilirken, olayın yalnızca izinsiz bağış toplamakla sınırlı kalmadığı belirtildi.

Tehdit ve Hakaret İddiası

İddiaya göre söz konusu kişiler, daha sonra SMA hastası bebeğin annesini telefonla arayarak tehdit ve hakaretlerde bulundu. Aile, yaşanan durum karşısında büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

Aile Yetkililere Başvurdu

Yaşanan gelişmelerin ardından Elif Derya Akbaş’ın ailesi, yardım kampanyasının güvenli ve resmi şekilde sürdürülebilmesi için yetkili kurumlara başvuruda bulunduklarını açıkladı. Olayla ilgili inceleme başlatılması ve izinsiz bağış toplayan kişiler hakkında işlem yapılması talep edildi.

Yetkililerin konuyla ilgili inceleme başlatıp başlatmadığına dair resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

AdminAdmin

YORUMLAR