SİYASET
Giriş Tarihi : 11-03-2023 11:39   Güncelleme : 11-03-2023 11:48

Vatandaş kendisi gibi yaşayan ve düşünen milletvekili istiyor

Vatandaş kendisi gibi yaşayan ve düşünen milletvekili istiyor

Gerek Cumhur İttifakı'nı ve gerekse Millet İttifakı'nı oluşturan partilerde aday adayları yavaş yavaş seçim atmosferine katılıyor.
Halk nasıl bir vekil istiyor. Halk kısaca kendi gibi olan kendi gibi düşünen memleketinin dertleriyle dertlenen bir vekil arayışında.

İŞTE SOKAK RÖPORTAJLARINDAKİ ANALİZLERİMİZ

Seçmen milletvekilliğini 'seçkin, elit bir makam' olarak görmüyor. siyasetin en büyük düşmanı. Milletvekili başarılı da olsa seçkinci davranmaya başladığı andan itibaren vatandaşın gönlünden düşüyor. Türkiye'de halkın çok sevdiği liderlerin ortak özelliği, doğal ve samimi olmalarıdır.

HALKIN BEKLENTİSİ NE?

Vatandaşların ise milletvekili aday adayı olacaklardan farklı bir beklentisi var.Şu anki parlamentonun yapısına bakarak endişeye düşen,bekledikleri ilgiyi göremeyen milletvekillerinin varlığı ile yokluğunu belli olmadığından yakınan vatandaşlar seçilecek yeni milletvekillerinin daha etkin olması isteniyor.

Milletin vekili olan bir vekil istiyor. Efendisi olmaya çalışan değil, görevini yapan bir vekil istiyor. İş takipçiliği yapan değil, neye parmak kaldırıp indirdiğini bilen vekil istiyor. Herşeye parmak kaldırıp indiren değil. Devletin milletin iyiliği için çalışan vekil istiyor.

Vatandaşların ise milletvekili aday adayı olacaklardan farklı bir beklentisi var.Şu anki parlamentonun yapısına bakarak endişeye düşen,bekledikleri ilgiyi göremeyen milletvekillerinin varlığı ile yokluğunu belli olmadığından yakınan vatandaşlar seçilecek yeni milletvekillerinin daha etkin olması isteniyor

Seçileceklerde bu vasıfların olup olmadığı ,gerekli siyasi bilgiye sahip olmalar ön planda olacak.Tabii bunu yanında dürüstlük bir şaibeye karışmış olmamaları da dikkate alınması gerekiyor.Öyle “ben aday adayıyım” diye yola çıkıp parti üst yönetiminin veya bazı etkin kişilerin onayını alarak bu göreve gelenlerin seçmenlerine faydası olmuyor,Bu orada gününü gün edip kıyak maaş alma peşindeler.

Bu seçimde halkımız oy verirken daha dikkatli olacak.bu alanda verilen yanlış kararların faturası,zararı sonunda halka çıkıyor.Bu göreve soyunacaklar bunu dikkate almak zorunda” Halkın geniş kesimi bu beklenti içinde.Aday adayı olacaklara duyururuz.

AdminAdmin