26 Yaşındaki Doktor İntihar Etti

Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak görev yaparken istifa eden 26 yaşındaki Dr. Ronahi Satı intihar etti.

SAĞLIK - 15-01-2024 12:10

26 Yaşındaki Doktor İntihar Etti

Olay, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde meydana geldi. Karacurun Mahallesi’nde yaşanan olayda; pratisyen hekim olarak görev yaparken istifa ettiği öğrenilen Dr. Ronahi Satı, iddiaya göre evdeki doğalgaz borusuna kendini asarak yaşamına son verdi.

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Şanlıurfa Tabipler Odası da sosyal medya hesabı X üzerinden Dr. Ronahi Satı'nın intihar ettiğini duyurdu.

Tabipler Odasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Trajedinin bir daha yaşanmaması için adımlar atılmalıdır”

“Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak görev yaparken çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle istifa eden Dr. Ronahi Satı'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Bu trajik kayıp, hekimlik mesleğinin içinde bulunduğu zorlu koşulları bir kez daha gündeme getirmektedir. Sağlık ortamının içinde bulunduğu zorluklar, sadece bir bireyin değil, tüm sağlık camiasının sorunudur. Dr. Ronahi Satı'nın ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ancak sadece başsağlığı dilemek yetmez, bu trajedinin bir daha yaşanmaması için adımlar atılmalıdır.

“Sorunlara karşı sessiz kalmamak, birlikte mücadele etmek zorundayız”

Ekonomik krizle birlikte hekimlerin karşılaştığı güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, mobbing ve sağlıkta şiddet gibi sorunlara karşı sessiz kalmamak, birlikte mücadele etmek zorundayız. Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkını aramak için tüm meslektaşlarımızı bir araya gelmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz. “Üzgünüz, Yastayız ve İsyandayız!” Hekimler, mevcut politikalar yüzünden umutsuz ve mutsuz. İnsan onuruna yaraşır koşullarda çalışmak ve geleceğe umutla bakmak istiyoruz. Üzgünüz, Yastayız ve İsyandayız!”


 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
13 YAŞINDA VE 13 KİLO OLAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

13 YAŞINDA VE 13 KİLO OLAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

19-04-2024 - SAĞLIK

ÇOCUKLARI KAFA TRAVMASINDAN KORUMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN 8 GÖREV

ÇOCUKLARI KAFA TRAVMASINDAN KORUMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN 8 GÖREV

18-04-2024 - SAĞLIK