Bisikletten düşerek sol gözüne darbe alan 5 yaşındaki kız çocuğu, görme kaybı şikâyetiyle Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu.
Acil serviste yapılan muayene ve tetkikler sonucunda, travmaya bağlı ciddi görme kaybı geliştiği belirlendi. Hastanın değerlendirilmesi, Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Öznur Erdoğan ile Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Peman Özgen Atabey Topal tarafından birlikte gerçekleştirildi.
Yapılan incelemelerde, travma sonrası sol gözde dışa doğru belirgin büyüme (proptozis) ve görme kaybı bulunan hastada orbital kompartman sendromu tespit edildi. Bunun üzerine hastaya acil olarak nazal endoskopik orbital dekompresyon cerrahisi uygulandı.
Başarılı geçen operasyonun ardından hastanın görme düzeyinde belirgin iyileşme sağlandı. Göz hareketleri normale dönerken, gözde dışa doğru olan büyüme de tamamen düzeldi.
Bölgemizde nadir uygulanan ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen bu başarılı cerrahi, multidisipliner yaklaşımın önemini bir kez daha ortaya koydu. Operasyonda görev alan tüm sağlık çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür edildi.














