BAŞKAN ATİK: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN HAREKETE GEÇELİM

CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, partisi tarafından açıklanan vizyon belgesinin ardından, partili belediyelerde “aç çocuk kalmasın” seferberliği başlatıldığını söyledi. Atik “İhtiyaç sahibi öğrencilerimize günde bir öğün sağlıklı besin verilmesi için harekete geçilmesi talimatı verildi” dedi.

SİYASET - 09-12-2022 10:09

BAŞKAN ATİK: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN HAREKETE GEÇELİM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İkinci Yüzyıla Çağrı” vizyon belgesini açıklanmasının ardından, yurttaşların geleceğe dair umutlarının da yeniden yeşermeye başladığını söyledi. Partisinin öteden beri çocuk yoksulluğuna dikkat çektiğini belirten Atik, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından, bu soruna işaret eden bil genelge yayımlandığını söyledi. Atik “Genelge ile ihtiyaç sahibi öğrencilere beslenme desteği verilmesi konusunda tüm partili belediyelere çağrı yaptı. Çünkü ihtiyaç sahibi öğrencilerimize günde bir öğün sağlıklı besin desteği verilmesi konusunda yeni bir seferberlik başlatmanın gerekliliği apaçık ortada” dedi.

Ülkemizde uzun süredir devam eden ekonomik buhranın, tüm vatandaşlarımızı derin bir yoksullukla karşı karşıya bıraktığını ifade eden Atik “Bu tablonun en ağır hali ise çocuk yoksulluğudur. İktidarın bu konudaki eylemsizliği çocuklarımızın beslenme hakkına erişimini zorlaştırmaktadır. Bu kapsamda; partimiz tarafından okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi yönündeki önerimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhur İttifakı tarafından reddedilmiştir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize belediyelerimizce günde bir öğün sağlıklı besin desteği verilmesi konusunda, yeni bir seferberlik başlatmanın gerekliliği doğmuştur. Çocuklarımıza beslenme yardımında bulunan belediyelerimizin projelerinin diğer belediyelerimizde de yaygınlaştırılması konusu üzerinde hassasiyetle durulması önemlidir” diye konuştu.

CHP olarak iktidarda olmasalar dahi çocukların beslenme sorununa karşı elini taşın altına koyduklarını dile getiren Atik, şöyle devam etti:
“Kanayan bir yarayı kapatmak için harekete geçiyoruz. Evladının çantasına beslenme koyamayan anneler için, arkadaşlarının arasında kuru ekmekle öğün geçiren yavrularımız için yola çıkıyoruz. Şu anda birçok belediyemiz bu hizmeti veriyor. Biz bu hizmeti tüm belediyelerimizde yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. İktidara çağrımızdır. Meclis’te reddettiniz ama sakın ola belediyelerimizin bu hizmetine de engel olmaya kalkmayın.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BALIKAYAĞI KAVŞAĞINDA DİYARBAKIR – ŞANLIURFA İSTİKAMETİ DE TRAFİĞE AÇILDI

BALIKAYAĞI KAVŞAĞINDA DİYARBAKIR – ŞANLIURFA İSTİKAMETİ DE TRAFİĞE AÇILDI

29-03-2024 - SİYASET

TAMMAH AŞİRETİNDEN AK PARTİ’YE TAM DESTEK

TAMMAH AŞİRETİNDEN AK PARTİ’YE TAM DESTEK

29-03-2024 - SİYASET