Boynuna Saplanan İğne Ameliyatla Çıkartıldı

SAĞLIK - 05-12-2024 15:01

Boynuna Saplanan İğne Ameliyatla Çıkartıldı

Birecik Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Rafet Yıldırım, boynuna iğne saplanan 25 yaşındaki kadın hastayı başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturdu.

 Hastanın boynunda iğne bulunduğu şikayetiyle hastaneye başvurmasının ardından yapılan radyolojik incelemeler ve klinik değerlendirmeler sonucunda, iğnenin boyun bölgesini tamamen geçtiği tespit edildi. İğnenin, karotis arter ve juguler ven gibi önemli damarları içeren karotis kılıfı yakınında, boynun derinliklerine ilerlediği belirlendi.

Hastanın acil olarak ameliyata alınmasına karar verildi. Genel anestezi altında gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren ameliyatla, büyük damarlar ve sinirlere birkaç milimetre mesafede bulunan 3 cm uzunluğundaki iğne başarıyla çıkarıldı.

Ameliyat sonrası süreci sorunsuz atlatan hasta, ertesi gün taburcu edildi. Uzmanlar, bu tür vakaların nadir görüldüğünü belirterek dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Akçakale’ye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Müjdesi

Akçakale’ye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Müjdesi

14-08-2026 - SAĞLIK

UZMANINDAN KRİTİK UYARI

UZMANINDAN KRİTİK UYARI

12-08-2026 - SAĞLIK