HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE VATANDAŞLAR ORGAN BAĞIŞI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftasında farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, hastane girişine vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stant açıldı

SAĞLIK - 08-11-2023 12:42

HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE VATANDAŞLAR ORGAN BAĞIŞI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal faaliyetlerle önemli konularda farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nı Türkiye de organ bağış sayısını artırmak ve bu alanda farkındalık oluşturmak amacı ile 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası ilan etmesi dolayısıyla organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için hastanede çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Hastanede Organ Bağışı Haftası içerisinde hasta bilgilendirilmesi, organ bağış standı, eğitimler, seminerler yapılarak vatandaşların ve personelin konuyla ilgili bilgilendirilmesi sağlandı. Ayrıca gerçekleştirilen seminerle Harran Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Prof. Dr. Abdullah Özgönül tarafından öğretim üyeleri, tıp fakültesi öğrencileri ve hastane personeline organ nakli ve bağışının önemi anlatıldı.

Seminerde konuşan Prof. Dr. Abdullah Özgönül, tüm dünyada organ nakli bekleyen hasta sayısının çığ gibi arttığını belirterek buna rağmen kadavra azlığının organ naklinde önemli bir sorun olduğuna, bu nedenle ülkemizde bağış sayısının artırılması gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Konuşmada Harran Üniversitesi deneyimlerini anlatan Prof. Dr. Özgönül, üniversitede 2015-2021 yılları arasında 55 adet canlı ve kadavra vericili KC nakli, bununla birlikte beyin ölümü bildirimleri, nakil yapılan hastaların takipleri yapıldığını aktardı.

Harran Üniversitesi Hastanesi girişinde organ nakli farkındalığı oluşturmak için açılan stantta vatandaşlar bilgilendirilirken, stant açılışına Hastane Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Serap Satış, Gastroenteroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uyanıkoğlu ve hastane personeli katıldı.

Stantta organ nakli konusunda bir açıklama yapan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, yaşamaya devam etmek için yeni bir organa ihtiyaç duyan insanların yürek burkan hikayelerine şahit olduklarını ifade ederek, “Bu hikayelerdeki kahramanların bazıları mutlu sona ulaşırken önemli bir bölümü ise sağlığına kavuşmak için nakil bekliyorlar. Bu süreçte bazı vatandaşlarımız da organ nakli olmadığı için maalesef hayatlarını kaybedebiliyorlar.

Böyle insanlara umut olmak için organ bağışında bulunalım, yakınlarımızı bu konuda bilinçlendirelim ve ancak bu sayede ihtiyacımız olduğunda organ bulabileceğimizi unutmayalım” diye konuştu.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
13 YAŞINDA VE 13 KİLO OLAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

13 YAŞINDA VE 13 KİLO OLAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

19-04-2024 - SAĞLIK

ÇOCUKLARI KAFA TRAVMASINDAN KORUMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN 8 GÖREV

ÇOCUKLARI KAFA TRAVMASINDAN KORUMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN 8 GÖREV

18-04-2024 - SAĞLIK