KARAKÖPRÜ’DE KENTİ YEŞİLLENDİRİLECEK FİDANLAR ÜRETİLİYOR

Karaköprü Belediyesi, ilçedeki mevcut yeşil alanlar ile yeni kazandırılacak yeşil alanlarda dikeceği fidanları kendi bünyesinde kurduğu fidan üretim merkezinde yetiştiriyor

YEREL - 13-01-2025 11:54

KARAKÖPRÜ’DE KENTİ YEŞİLLENDİRİLECEK FİDANLAR ÜRETİLİYOR

Karaköprü Belediyesi sürdürülebilir, yeşil, çevreci kent vizyonuyla ve çevresel yaşam kalitesini yükseltmek için projeler üreten bir belediye olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’nin talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kurulan fidan üretim merkezinde ilçedeki yeşil alanları ve rekreasyon alanlarını yeşillendirilecek, şehre nefes olacak fidanlar üretiliyor.

Güllübağ Mahallesinde yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde kurulan tesiste iklime uygun çeşitli 15 farklı çeşit fidan ve bitkinin üretimi gerçekleştirilirken, ilçede başlatılan ağaçlandırma kampanyasında ve yeni parklarda kurumun kendi üretimi olan fidanlar kullanılıyor.

Kurulan fidan üretim merkeziyle birlikte Karaköprü Belediyesi kendi üretimini yaparak maddi olarak da tasarruf sağlamayı amaçlıyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şanlıurfa’da 10 milyon TL’lik kaçakçılık operasyonu

Şanlıurfa’da 10 milyon TL’lik kaçakçılık operasyonu

28-09-2026 - YEREL

Şanlıurfa’da sahte plaka alarmı: Sürücüye 140 bin TL ceza

Şanlıurfa’da sahte plaka alarmı: Sürücüye 140 bin TL ceza

28-09-2026 - YEREL