KETEM yolcusu kalmasın!

SAĞLIK - 25-12-2023 21:05

KETEM yolcusu kalmasın!

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kanserle mücadeleye dikkat çekebilmek ve erken teşhisin önemini vurgulamak için Merkezde toplama merkezinde bulunan otobüs durağı kansere dikkat çekmek için pembeye boyandı.
Kent merkezinde pembe renklerle donatılan otobüs durağına “Sağlık Durağı” adı verildi
Meme Kanseri Tarama Programı'nın 40-69 yaş kadınlara iki yılda bir KETEM'de ve devlet hastanesinde mamografi çekilerek uygulandığını belirten Haliliye İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Halil Seysenbek, "İlçelerde ve köylerde ikamet eden vatandaşlarımızın taramaları Müdürlüğümüz araçları ile KETEM'e getirilerek yapılır. KETEM ve Devlet hastanesinde yapılan çekimler Ulusal Tarama Mamografi Raporlama Merkezine gönderilir Sistemden gönderilen görüntülerin 10 gün içinde değerlendirilerek şüpheli vakaların KETEM'e bildirildiği anlatan Seysenbek oluşturulan KETEM durağı ile farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti." 
İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz; Kanser hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için hizmet verecek olan Sağlık Durağı oluşturuldu. “Günümüzde kanser kontrol programları ağırlıklı olarak erken tanı çalışmalarına yönelik yürütülmektedir.
Vatandaşlarımızı kanserden korunmaları ve kendilerine uygun taramaları yaptırmaları için; Toplum Sağlığı Merkezlerimize (TSM) bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerimize (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezlerimize (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezlerimize Halkımızı ücretsiz olarak kanser taraması yapılan merkezlerimize bekliyoruz. 
Merkezlerimize başvururken, ülkemizde yürütülen Ulusal Kanser Tarama programları kapsamındaki Meme Kanseri (40-69 yaş arası kadınlarımız), Rahim Ağzı Kanseri (30-65 yaş arası kadınlarımız) ve Kalın Bağırsak Kanseri Taramalarından (50-70 arası kadın ve erkeklerimiz) taramalar yapılmaktadır” dedi.
Halkımız, kanser taramalarını Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki tüm hastanelerimizde, tüm İlçe Sağlık Müdürlüklerimizin Ketem birimlerinde ve tüm Aile Sağlığı Merkezlerimizde ücretsiz olarak yaptırabilirler dedi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
13 YAŞINDA VE 13 KİLO OLAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

13 YAŞINDA VE 13 KİLO OLAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

19-04-2024 - SAĞLIK

ÇOCUKLARI KAFA TRAVMASINDAN KORUMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN 8 GÖREV

ÇOCUKLARI KAFA TRAVMASINDAN KORUMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN 8 GÖREV

18-04-2024 - SAĞLIK