Şanlıurfa için büyük müjde.

Kanser Tedavisine yön veren PET/ CT cihazına ilk hasta alındı. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz cihaza ilk hasta alımında Hastane yönetimi ve hizmet başkanlarıyla hazır bulundu.

SAĞLIK - 14-11-2023 15:44

Şanlıurfa için büyük müjde.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz “Kamu hastanelerimiz her gün nitelikli sağlık hizmetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Devletimizin imkanları ile Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize tahsis edilerek Hastanemize kazandırılan teknik açıdan modern son teknolojik cihaz ile hastalarımıza tanı amacıyla kullanılan PET/ CT cihazı buğün itibari hasta kabulüne başlamıştır

Kanserin ilk teşhisi, evrelenmesi, yaygınlığının belirlenmesi ve doğru bir tedavi planı çıkarılması ile ilgili tüm aşamaların PET/CT cihazı ile gerçekleşecektir. “PET/CT, kanser haritasını çıkarabilen, hastalık ile etkin bir mücadele için önemli bir cihazdır. Pozitron emisyon tomografisi (PET) teknolojisi, bilgisayarlı tomografi (CT) ile birleştirilerek, bir çok hastalığın teşhisine olanak sağlayan çok önemli bir tıbbi görüntüleme yöntemidir”

Kanserli dokuların belirlenmesi, tedavi planlaması ve sürecin değerlendirilmesi için kanserle savaşta başarıyı artıran bir yöntem olan PET/ CT, pek çok hastanın sağlıklı bir yaşama kavuşması için en önemli teknolojilerden biri olarak kabul edilmektedir.

Bölgenin sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sunacak olan PET/ CT. cihazı ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek hizmet Binasında ilk hasta kabulü gerçekleştirildi.

Bölgedeki hastalar için büyük bir fırsat olduğunu belirten Doç. Dr. Abdullah Solmaz, şunları ifade etti; Bu yeni merkez, özellikle Şanlıurfa ve çevre illerdeki hastaların uzak illere gitmeden tedavi olma imkanı sunarak sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlayacaktır. Böylesi önemli tıbbi cihazı ilimize kazandırıldığı için, Başta Sağlık Bakanımız sayın.Prof.Dr.Fahrettin Koca’ya ve Sağlık Bakanlığımızın her kademesine teşekkür ederim dedi.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Fikret Ertek yaptığı açıklamada,

Bugün PET-CT birimimiz Şanlıurfa il Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ilk defa açılmış olup, ilk hastamızı bugün itibariyle almış olduk.

PET-CT birçok kanser hastalığının tanı evreleme nüks ve tedavi yanıtının değerlendirilmesi açısından dünyada artık çok yaygın olarak kullanılan bir görüntüleme modalitesi. Bu açıdan birimimize bu cihazın ve birimin eklenmiş olması bizim için Şanlıurfa halkına hizmet edecek olmamız büyük bir şans ve mutluluk vericidir.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek Binasında PET-CT birimimizin hizmete girmesiyle birlikte hastaların il dışına sevki son bulmuştur. Bundan sonra artık hastalarımız çok daha kolaylıkla PET-CT’ ye erişim sağlayabilecektir. Bu da bizim açımızdan son derece sevindirici bir gelişmedir dedi.

Hasta yakını yaptığı açıklamada,

PET-CT ye hastamı getirmekten yani ben şu an için gerçekten çok memnunum çünkü bir yıl gibi bir süredir bu filmin Urfa’ya gelmesini bekliyordum. Özellikle akciğer rahatsızlığından dolayı benim için sevindirici bir olay oldu. Rahatladım. Hem ekonomik olarak hem vasıta olarak iyi oldu gerçekten. Diğer hastalarından faydalanması açısından sevinçliyim dedi.


 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
13 YAŞINDA VE 13 KİLO OLAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

13 YAŞINDA VE 13 KİLO OLAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

19-04-2024 - SAĞLIK

ÇOCUKLARI KAFA TRAVMASINDAN KORUMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN 8 GÖREV

ÇOCUKLARI KAFA TRAVMASINDAN KORUMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN 8 GÖREV

18-04-2024 - SAĞLIK