Şanlıurfa tarımı kuraklıkta alarm veriyor: Fıstıkta rekolte düştü, üzümde yaprak yok

 Şanlıurfa'da mevsim normallerinin altında seyreden yağış miktarı tarımı olumsuz etkiledi. Kuraklık nedeniyle fıstık ağaçlarında rekolte kaybı yaşanırken, üzüm bağlarında ise dolmalık yaprak dahi gelişemedi.

YEREL - 14-05-2025 14:22

Şanlıurfa tarımı kuraklıkta alarm veriyor: Fıstıkta rekolte düştü, üzümde yaprak yok

Bölgede geçimini üzüm yaprağı toplayarak sağlayan aileler bu yıl büyük hayal kırıklığı yaşadı. Bağlarda yaprak gelişiminin neredeyse hiç olmaması, hem üreticiyi hem de pazarcıyı zor durumda bıraktı.

Kuraklığın etkisiyle yeterli su alamayan fıstık ağaçlarında da meyve tutumu zayıf kaldı. Üreticiler, bu yıl fıstık rekoltesinde büyük bir düşüş bekliyor. Üzüm salkımlarının doğrudan güneş ışığına maruz kalması ise meyvede yanıklara ve kalite kaybına neden oluyor.

Bazı çiftçiler kendi imkanlarıyla sulama yapmaya çalışsa da, sulama altyapısının yetersiz olduğu köylerdeki üreticiler, çaresizce ağaçlarının kurumasını izliyor.

Kuraklıktan en fazla etkilenen köylerdeki çiftçiler, bölgenin afet bölgesi ilan edilerek desteklenmesini talep ediyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şanlıurfa’da 10 milyon TL’lik kaçakçılık operasyonu

Şanlıurfa’da 10 milyon TL’lik kaçakçılık operasyonu

28-09-2026 - YEREL

Şanlıurfa’da sahte plaka alarmı: Sürücüye 140 bin TL ceza

Şanlıurfa’da sahte plaka alarmı: Sürücüye 140 bin TL ceza

28-09-2026 - YEREL