Şanlıurfa’da Kaçak Alkol ve Tütün Operasyonu: 3 Gözaltı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’nın tütün ve alkol kaçakçılarına yönelik gerçekleştirdiği kapsamlı operasyonlarda, büyük miktarda kaçak malzeme ele geçirildi. Eyyübiye ve Suruç ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 3 şüpheli gözaltına alındı.

YEREL - 23-05-2025 12:30

Şanlıurfa’da Kaçak Alkol ve Tütün Operasyonu: 3 Gözaltı

Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin de destek verdiği operasyonlar sonucunda, yasa dışı içki üretimi ve kaçak ürün ticareti yaptığı tespit edilen kişilere ait adreslerde aramalar gerçekleştirildi.

ELE GEÇİRİLENLER:
10 şişe sahte viski

672 adet sahte içki markalama etiketi

495 adet sahte viski kapağı

33 adet doluma hazır boş viski şişesi

5 litre içki yapımında kullanılan renklendirici ve tatlandırıcı

2 bidon etil alkol

1 adet içki dolum hortumu

43 adet mazot filtresi

Çok sayıda içki dolum kelepçesi

2.678 paket gümrük kaçağı sigara

31 kilogram kaçak çay

4 şarjlı matkap, 1 hilti, 1 ağaç budama makinesi

Ele geçirilen malzemelere el konulurken, şüpheliler hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Gümrük işlemlerine tabi tutulmamış eşyaları ülkeye sokmak” ve “Bozulmuş veya değiştirilmiş gıda ile ilaçların ticareti” suçlarından adli işlem başlatıldı.

JANDARMADAN KARARLILIK MESAJI
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara “azim ve kararlılıkla” devam edileceğini vurgulayarak, kamu düzeni ve halk sağlığını tehdit eden bu tür suçlarla mücadelenin süreceğini açıkladı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BAŞKAN GÜLPINAR, KARAGÜL’Ü PARİS’TE DÜNYAYA TANITACAK

BAŞKAN GÜLPINAR, KARAGÜL’Ü PARİS’TE DÜNYAYA TANITACAK

22-06-2025 - YEREL

Şanlıurfa'da DEAŞ Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı, 2'si Tutuklandı

Şanlıurfa'da DEAŞ Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı, 2'si Tutuklandı

22-06-2025 - YEREL