Siverek Devlet Hastanesinde Erken Müdahale hayat kurtardı.

SAĞLIK - 02-01-2024 13:53

Siverek Devlet Hastanesinde Erken Müdahale hayat kurtardı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz, tarafından Eylül ayı içerinde Siverek Devlet Hastanesi’nde anjiyografi ünitesinin hizmete başladığı müjdesini vermişti.
İlçe devlet hastanesine kurulan anjiyo cihazı sayesinde Siverek Devlet hastanesi Acil servisine sıkıştırıcı göğüs ağrısı ile başvuran Nuri Tayan isimli 71 yaşında ki hastaya yapılan anjiyo da üç damarının kapalı olduğu ve koroner baypas ameliyatı olması gerektiği teşhisi konuldu. Hastanın 112 vasıtasıyla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine Kalp Damar Cerrahi uzmanı Op. Dr. Bedirhan Buğra Bayıcı ile birlikte sevki sağlandı. Yapılan başarılı koroner baypas ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Siverek Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzm. Dr. Cuma Yeşildaş
Hastamız iki hafta önce acil servise sıkıştırıcı göğüs ağrısı ile başvurmuştu. Yapılan tetkikler neticesinde hastamıza akut kalp krizi tanısı koyduk. Sonrasında yapılan koroner anjiyografide üç tane damarında ciddi darlıklar tespit ettik. Kalp damar cerrahisi ve kardiyoloji arasında yapılan ortak konseyde hastaya baypas kararı çıktı.  Hastayı acilen Op. Dr. Bedirhan Buğra Bayıcı hocamızın çalıştığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine 112 aracılığı ile naklettik. Hastamıza birkaç gün içerisinde koroner baypas ameliyatı yapıldı. Hastamız ilk kontrollerine geldi sağlıklıydı herhangi bir şikâyeti mevcut değil.
Siverek Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Op. Dr. Bedirhan Buğra Bayıcı,
 İki hafta önce Kardiyoloji Uzm. Dr. Cuma Yeşildaş ın yaptığı anjiyo sonrasında hastanın damarlarında ciddi darlıklar olduğunu söylemesi üzerine beraber incelediğimizde hastanın baypas ameliyatından, açık kalp ameliyatından fayda göreceğine karar verdik. Hızlıca hastayı Şanlıurfa merkeze götürdüm. Orada hastaya üç damar bypass başarıyla uyguladık. Takiplerinden sonra sağlıklı bir şekilde taburcu ettikten sonra hastanın ilk kontrolünü yine Siverek Devlet hastanesinde yapmış bulunmaktayız. Ameliyattan gayet iyi fayda görmüş herhangi bir sıkıntı yok şu anda yine takiplerinde hastanemizde devam edecek.
Hasta yakını, Faik Tayan 
Babamın göğsümde ağrı ve sancı vardı. Acile önce getirdim kalp krizi geçiriyor ve acildeki doktorlar Kardiyoloji Uzm. Dr. Cuma Yeşildaş ile iletişime geçtiler. Cuma hoca geldi dedi anjiyo yapacağız damarları kapalıdır. Anjiyo yaptı. Bir damara açılmadı. Ondan sonra bizi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevketti. Beş yüz yataklıda Bedirhan Hoca vardı. Bir hafta yatırdı. Açık kalp ameliyatı yapacağım. Bir hafta geçtikten sonra kalp ameliyatı yaptı. Başarılı geçti. Bir hafta serviste kaldı. Ondan sonra bizi taburcu etti. Şu an durumu iyidir. Her iki doktorumuza teşekkür ediyorum. Allah işlerine güçlerini, rast getirsin, iyi ki Siverek ilçemize anjiyo cihazı gelmiş babam hayata tutundu dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
13 YAŞINDA VE 13 KİLO OLAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

13 YAŞINDA VE 13 KİLO OLAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

19-04-2024 - SAĞLIK

ÇOCUKLARI KAFA TRAVMASINDAN KORUMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN 8 GÖREV

ÇOCUKLARI KAFA TRAVMASINDAN KORUMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN 8 GÖREV

18-04-2024 - SAĞLIK