Yara bakımında yeni yaklaşımlar sempozyumda ele alındı.

SAĞLIK - 22-01-2024 17:49

Yara bakımında yeni yaklaşımlar sempozyumda ele alındı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen ‘Yara Bakım Sempozyumu’nda farklı etmenlere bağlı olarak vücutta oluşan yaralar ve bu yaraların tedavilerinde kullanılan yeni yaklaşımlar masaya yatırıldı.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Yara Ostomi İnkontinans Hemşireleri Derneği işbirliği ile düzenlenen “Yara Bakımında Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu” gerçekleşti. Sempozyumda özellikle basınç yarası, diyabetik ayak yarası ve yanık yarası ile ilgili güncel tedavi ve bakımı ile ilgili konularda bireyselleştirilmiş bakım, etik, malpraktis, ağrı yönetimi, yara değerlendirmesi, hasta güvenliği, mahremiyeti gibi özel ve güncel konular ele alındı.
Şanlıurfa’da yara bakımı konusunda ilk kez düzenlenen “Yara Bakımında Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu’na katılan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz ve Yara Ostomi inkontinans Hemşireleri Derneği Temsilcilerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Ay ve Dr. Öğr. Üyesi Meryem Kılıç konuşmalar gerçekleştirdi.
Sempozyumda Bingöl Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ali Ay ve Öğr. Gör. İzzettin Ekinci, Sanko Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Meryem Kılıç ve Arş. Gör. Mehmet Dündar, Harran Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Sabri Karahan ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Yılmaz, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi’nden Doç. Dr. İsa An ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi’nden Hemşire Yunus Gürbüz yara bakımı ile ilgili sunumlar yapmıştır.
Sempozyumun açılışı programında konuşan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Ay sempozyumun toplum yararına düzenlenen bir program olduğu ve halk sağlığının geliştirilmesine katkıda bulunan aynı zamanda akademi ile sahanın bütünleşmesini sağlayan çok yararlı bir etkinlik olduğunu söyledi. Sempozyumun düzenlenmesinde katkısı olan herkese ve özellikle katılımcılara teşekkür eden Ay, bu gibi bilimsel programların ve işbirliklerinin artarak devam etmesi temennisiyle konuşmasını sonlandırdı. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Meryem Kılıç ise açılış konuşmasında özellikle hemşirelerin yara ile ilgili temel bazı kavramları bilmesinin önemli olduğunu ve bu sempozyumun katılan tüm hemşirelere bu noktada katkı sağlayacağını vurguladı.
Sempozyum sonunda konuşmacılara plaket takdiminde bulunan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Abdullah Solmaz kapanış konuşmasında yara bakımının önemli bir halk sağlığı sorunu ve bir ekip işi olduğuna vurgu yaparak özellikle evde bakım biriminde çalışan sağlık profesyonellerinin güncel ve doğru bilgilerle hastalara bakım vererek yaranın gelişmesini önlemenin çok daha önemli olduğunu ifade ettiler. Yaranın gelişmeden önlenmesinin tedavi edilmesinden çok daha önemli olduğunu vurgulayan Solmaz, katılımcılara, hastane yönetimine ve sempozyum düzenleme kuruluna teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Sempozyuma Şanlıurfa ilinde bulunan devlet, özel ve üniversite hastanelerinden 94 hemşire 8 konuşmacı, eğitim hemşireleri, klinik sorumluları ve üniversite öğrencilerinden 150’ye yakın katılımcı ile yoğun bir katılım olmuştur.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
13 YAŞINDA VE 13 KİLO OLAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

13 YAŞINDA VE 13 KİLO OLAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

19-04-2024 - SAĞLIK

ÇOCUKLARI KAFA TRAVMASINDAN KORUMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN 8 GÖREV

ÇOCUKLARI KAFA TRAVMASINDAN KORUMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN 8 GÖREV

18-04-2024 - SAĞLIK