KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 18-09-2022 22:35

ANKARA, URFA TÜRKÜLERİYLE YANKILANDI

ANKARA, URFA TÜRKÜLERİYLE YANKILANDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Ankara Millet Bahçesinde düzenlediği ‘’Şanlıurfa Tanıtım Günleri’’ kapsamında sahne alan Urfa Ahengi Müzik Topluluğunun seslendirdiği Türkülerle vatandaşlar halay çekerek eğlendi. 

Tarihi, kültürü ve gastronomisi ile Şanlıurfa’yı Ankara’ya taşıyan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği konser serisi devam ediyor. ‘’Şanlıurfa Tanıtım Günleri’’ kapsamında Millet Bahçesinde düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Her stantta farklı güzelliklerin sergilendiği etkinliklerde yöresel yemekler ile kentin tarihi dokusu Ankara’da yaşatıldı. Gündüz farklı etkinliklerin düzenlendiği Millet Bahçesinde gece ise Urfa türküleri yankılanıyor. Urfa Türkülerinin yankılandığı Ankara’da vatandaşlar kendilerini müziğin ritmine bırakarak gönüllerince eğlendi.

Urfa Müzik Topluluğunun sahne aldığı konserde vatandaşlar, davul zurna eşliğinde halay çekti. Gece geç saatlere kadar süren konsere Şanlıurfalılar kadar Ankaralılarda yoğun ilgi gösterdi. 

Gece halayların çekildiği Millet Bahçesinde gündüz ise vatandaşlar stantları gezerek Şanlıurfa’nın tarih ve Kültürü hakkında bilgi sahibi oluyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Faruk Bayuk, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ile meclis üyeleri Büyükşehir Belediyesinin standını ziyaret etti.

12 bin yıllık tarihe sahip olan Şanlıurfa’nın Türkiye ve dünyanın gözbebeği olduğunu anlatan 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Faruk Bayuk, ‘’Şanlıurfa, Türkiye ve dünyanın gözbebeği olan bir ilimizdir. Şanlıurfa Tanıtım Günleri nedeniyle Ankara’da vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Millet Bahçesinde başlayan etkinliklerimiz devam ediyor. Müthiş bir ilgi var. Şanlıurfa Müzik kültürü ve yemek kültürüyle burada yer aldı. Şanlıurfa ilçe belediyeler ile STK’lar ve siyasilerimizin büyük bir destekleri var. Şanlıurfa’nın özellikle yemeklerimiz, müzik kültürümüz buraya gelen yerli ve yabancı misafirlerle bütünleşiyor. Burada Şanlıurfa dayanışması gösteriliyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’ün destekleri ve girişimleriyle Şanlıurfa’mızın tanıtımına büyük bir katkı sağlamaktadır. Kentin tanıtımı konusunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi üzerine düşen ne varsa onu yapmaktadır. Burada Şanlıurfa’nın birçok özelliği sergilenmektedir. Şanlıurfa’yı burada değil, gelip yerinde görmelerini tavsiye ediyorum. Şanlıurfa’yı merak edip görmek isteyenleri Şanlıurfa’ya gelmelerini istiyoruz. Burada gördükleri güzelliklerin daha güzelini Şanlıurfa’da görürler’’ dedi.

AdminAdmin