YEREL
Giriş Tarihi : 05-04-2023 16:23

Avukat Eyyüp Sabri ÖNCEL 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladı..

Avukat Eyyüp Sabri ÖNCEL 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladı..

Avukat Eyyüp Sabri Öncel, 5 Nisan Avukatlar günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Avukat Eyyüp Sabri Öncel, Bir Devletin üç temel kurucu unsuru vardır. Bunlar YASAMA,YÜRÜTME ve YARGI diyerek Şu açıklamalara bulundu;

 "Yasama Görevini TBMM’ de bulunan Milletvekilleri icra ederler.Toplumun temel ihtiyaçlarına göre kanunları çıkartır, değiştirir veya kaldırırlar.

Yürütme Organının görevini ise Cumhurbaşkanlığı makamı ifa eder.Devletin başıdır.Anayasanın uygulanmasını,devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını sağlar.

Yargı Organı ise bu iki erkten bağımsız olarak gücünü ve etkisini kendi iç dinamiklerinden alır. Şüphesiz ki bu dinamikler
SAV, SAVUNMA ve KARAR mekanizması  üçlüsüdür.Buradaki Savunma makamını meslek örgütü olan Barolar ve Avukatlar temsil etmektedirler.

Savunmanın etkin kılınması noktasında çok büyük görev ve sorumlulukları bulunmaktadır.En önemli görevlerinden biri de Adaletin tesis edilmesini sağlamaktır.Bu noktada elinden gelen tüm mücadeleyi vermektedir.

Adaletin gerçekleşmesi için de Hukuk devleti ilkesinin egemen kılınması önem arz eder.
Bağımsız ve Tarafsız Yargı,Kuvvetler ayrılığı ilkesi,Yargı kararlarının herkes için bağlayıcı olması son derece önemlidir.
Zira Ülkemizde Huzurun,Refahın ve Özgürlüklerin teminatı Hukuktur.

Yargının, Adaletin Ve Hukukun itibarını sadece biz Avukatlar değil aynı zamanda diğer iki kurucu unsurda korumalıdır.Bu noktada herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine gitirmelidir.Bu duygu ve düşüncelerle Türkiyenin tüm illerinde bulunan meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar gününü kutlarım."dedi.
  

AdminAdmin