YEREL
Giriş Tarihi : 22-08-2023 14:18

BAŞKAN BEYAZGÜL, ’KADIN VE GENÇLİĞE ÖNEM VERİYORUZ’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınların eğitim ve istihdamına yönelik kurulan Yenice Kadın ve Aile Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Başkan Beyazgül, kentte kadın ve gençlere büyük önem verdiklerini söyledi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ’KADIN VE GENÇLİĞE ÖNEM VERİYORUZ’

2023 Şehir Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa’ya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yenice Kadın ve Aile Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Eyyübiye İlçesi Yenice Mahallesinde kadınlar için kurulan Yenice Kadın ve Aile Merkezinin açılışına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, eşi Betül Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Kasım Gülpınar, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Cevahir Asuman Yazmacı, Hikmet Başak, Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları ve kadınlar katıldı.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği Yenice Kadın ve Aile Merkezinin açılışı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tarafından gerçekleştirildi. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, açılışın ardından merkezdeki kurs atölyelerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Merkezdeki atölyeleri gezen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, merkezdeki kadınlarla yakından ilgilendi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’KADIN VE GENÇLİK MERKEZİ SAYIS HER GEÇEN GÜN ARTIYOR’’

Şanlıurfa’da kadınlara ve gençliğe büyük önem verdiklerini kadınların istihdamına yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şanlıurfa merkez ve ilçelerde 25 tane Kadın Destek merkezimizi faaliyete açtık. Kadınların buradaki merkezlerimizde üretilen ürünler E ticaret yoluyla satışını gerçekleştiriyoruz. Kadınların evlerine katkı sağlaması için çalışmalarımız var. Ürünlerin satışı için mağazamızı kurduk. Kadın Destek merkezlerimizde kadınlarımız bir yandan el becerilerini geliştirirken bir yandan da istihdama katkı sunmuş oldu. Merkezlerimiz aynı zamanda kadınlarımız için istihdam kapısı oldu. Aşkla çalışan yorulmaz. Bizde Aşkla çalışmaya Allah’ın izni ile devam edeceğiz. Gençlerimiz için 47 spor salonu ve 27 Gençlik merkezi açtık. Kadın Destek merkezlerimizde kursların yanı sıra sosyal aktivitelerin yer aldığı çalışmalar da yapılıyor. Çocuklarımız ve aileleri için ücretsiz dijital sinemamızı hayata geçirdik. Gayretlerimiz, çalışmalarımız şehrimiz, kadınlarımız ve gençlerimiz için devam ediyor’’ diye konuştu.

BAKAN MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ, ‘’KADIN VE AİLE MERKEZİMİZ ŞANLIURFA’YA HAYIRLI OLSUN’’

Kadın Destek Merkezlerindeki atölye çalışmalarında kadınların daha da bilinçlendiğine dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ‘’Güneydoğu insanı çalışkanlığı ve mertliği ile bilinir. Bu güzel insanların yetiştiren Güneydoğu kadınının üreten güçlü Türkiye’nin bir parçası olması bizim için çok kıymetli. Bunun için her zaman kadınların yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bir toplumu ayakta tutan en önemli değer ailedir. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en büyük zenginlik, manevi değerlerimizi taşıyıcısı olan aileyi güçlendirmek ve aile bütünlüğünü korumaktır. Problem çözme yeteneği yüksek, günümüz dünyasını tahlil edebilen, gücünü manevi değerlerimizden alan çocuklar yetiştirmeliyiz. Bu da ancak aile kurumunun güçlendirilmesiyle mümkündür. Bu sebeple aile destek merkezleri önemli işlevlere sahiptir. Kadın Destek Merkezlerinde mesleki eğitim gören kadınlar aynı zamanda dayanışma ve birlikte yaşama kültürünü tecrübe ederek sosyal yaşama daha etkin şekilde katılmaktadır. Ülkemizde son 20 yılda kız çocukları ve kadınların okullaşma oranı uyguladığımız politikalar sayesinde belirgin düzeyde arttı. Kadın mutluysa çocuklar, çocuklar mutluysa aile, aile mutluysa millet güçlüdür. Hiç kimse güçlü bir milletin ne yolunu kesebilir ne önünü kesebilir. Bu bilinçle çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Böylesine önemli bir projeyi hayata geçirdiği için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

AdminAdmin