SİYASET
Giriş Tarihi : 08-09-2023 12:31

BAŞKAN KARADAĞ'DAN CHP'NİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI!

BAŞKAN KARADAĞ'DAN CHP'NİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ CHP'nin 100. kuruluş yıldönümü sebebiyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Karadağ mesajında şu ifadeleri kullandı:" Bugün 9 Eylül 2021, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 15 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile yola çıkmasıyla başlayan Millî Mücadelemiz İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle son buldu. 9 Eylül 1922’de, emperyalizme ve emperyalizmin işbirlikçilerine karşı, dünyada verilen en şanlı mücadeleyi milletimiz kazandı. Tüm mazlum milletlere umut oldu. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlandırılmasının ardından ülkemizin bağımsızlığının adım adım inşa edilmesine sıra geldiğinde 9 Eylül 1923 günü Cumhuriyet Halk Partisi kuruldu. Kurtuluş Savaşı kahramanlarının savaş meydanlarında kurduğu, “kurtuluşun ve kuruluşun partisi”, 100. Yaşında!

Cumhuriyetimizle yaşıt olan partimiz, sadece bir siyasi oluşum olmanın ötesinde, Millî Mücadelemizin egemenlik ve bağımsızlık bilincini, Cumhuriyet değerlerini ve Önderimiz Atatürk’ün ilke ve devrimlerini taşıyan en köklü kurumsal yapılardan biridir. Cumhuriyet Halk Partisi yalnızca geçmiş güzel günlerin partisi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi bugündür ve gelecektir, umutlu ve mutlu yarınlardır. Barışın, demokrasinin, adaletin, insan haklarının temel hak ve özgürlüklerin bu ülkedeki tek teminatıdır. Bu bilinç ve sorumlulukla, nasıl bir baskıyla karşılaşırsak karşılaşalım Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde, cumhuriyete olan inancımızla, demokrasi ve adalet mücadelemize devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. kuruluş yıl dönümünde başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşlarına, 100 yıl boyunca partimizin güçlenmesi için mücadele eden İl-İlçe yöneticilerimize, tüm Cumhuriyet Halk Partilere şükranlarımı sunuyorum. Bir neferi olmaktan onur duyduğum, demokrasiye geçişin ilk adımı, cumhuriyetin, Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partimizin, halkın partisinin 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum."dedi.

AdminAdmin