YEREL
Giriş Tarihi : 03-07-2023 12:34   Güncelleme : 03-07-2023 12:38

Bir Kan Davası Daha Barışla Sonuçlandı

Bir Kan Davası Daha Barışla Sonuçlandı

25 Eylül 2022 yılında Yardımcı ve Koç Aileleri arasında Yenişehir Mahallesinde çıkan kavgada Koç ailesinden 1 kişi hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Yaklaşık 10 aydır Yardımcı ve Koç aileleri arasında devam eden Husumet, Viranşehir’in kanaat önderlerinden Şemsettin Korkmaz, Yusuf Özkan, Abdurrahman Yazmacı, Mehmet İper, Şenhem Kırmızı, Abit Diken ve Mehmet Yüzücü’nün araya girmesiyle barışla noktalandı. Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci’nin ev sahipliğinde Kültür ve Sanat Merkezinde bir araya gelen aileler, tekbir ve dualarla husumetli sonlandırdı.

Düzenlenen barış programına AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Şanlıurfa eski Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, 2 aile üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan barış programında önceki dönem Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu ve AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin birer konuşma yaparak, barış’a şahitlik etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, barışa katkı sunan ailelere ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise, bir daha böylesi üzücü olayların yaşanmaması temennisinde bulunarak, barışta emeği geçen kanaat önderleri ve iki ailenin ileri gelenlerine teşekkür etti. El uzatılan barışla birlikte adeta çifte bayram yaşadıklarını belirten Başkan Ekinci; Barışa şahitlik etmenin sevinci ve mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Viranşehir’in kavgalarla değil, barışlarla anılması gerektiğinin altını çizen Başkan Ekinci, tek dileğinin böyle olaylarının tekrarlanmaması olduğunu kaydetti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’da bölgenin böyle olaylarla anılmasının üzücü olduğunu belirterek, olgunluk göstererek barışa el uzatan aileleri ve barışa katkı sunan İlçenin büyüklerine teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından okunan dualarla 2 Aile bireyleri husumeti sonlandırdı.

Yardımcı ve Koç Ailelerinin büyükleri ise, yaşanan üzücü olayda duydukları üzüntüyü dile getirerek, barış’ta emeği geçenlere ve öncülük edenlere teşekkür ettiler.

 

AdminAdmin