SİYASET
Giriş Tarihi : 11-09-2022 08:00

CHP Heyeti: İktidarımızda Şanlıurfa’da Çiftçiye Elektrik Bedava Verilecek

CHP Heyeti: İktidarımızda Şanlıurfa’da Çiftçiye Elektrik Bedava Verilecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Ara 2021 tarihinde Şanlıurfa’da çiftçilere tarımsal sulama için elektriği ücretsiz vereceklerini açıklamıştı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, GES Projesi ile çiftçilere ücretsiz elektrik verilmesi çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’ya heyet gönderdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile Enerjiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Erbil Aydınlık, İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ve Şanlıurfa milletvekili Aziz Aydınlık’dan oluşan heyeti Şanlıurfa’ya gönderdi.
Şanlıurfa’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti ilk olarak Şanlıurfa Barosu Av. Tahir Elçi, konferans salonunda basın toplantısı düzenledi. 
Basın toplantısına STK Temsilcileri, İlimizde faaliyet gösteren Oda ve Dernek Başkanları, Muhtarlar, Cumhuriyet Halk Partisi İl Yöneticileri, İlçe Başkanları, İl, İlçe Kadın Kolları Başkan ve Yöneticileri, İl İlçe Gençlik Kolları Başkan ve Yöneticileri, Partililer ile Basın mensupları katıldı. 
Basın toplantısında Enerjiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Erbil Aydınlık, İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ve Şanlıurfa milletvekili Aziz Aydınlık ve İl Başkanı Ferhat Karadağ, birer konuşma yaparak GES Projesi ile çiftçilere ücretsiz elektrik verilmesi konusunda katılımcıları bilgilendirdiler.
Cumhuriyet Halk Partisi Enerjiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "Tarımı tekrar ayağa kaldıracağız, çiftçimizi de köylümüzü de tekrar milletin efendisi yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi İktidarının ilk 90 gününde tarımsal sulamada kullanılan elektriğe Türkiye genelinde yüzde 50 indirim yapacağız. Güneş enerji santralleri için 2 alternatifimiz var. Projemizin birincisi açık kanallar üzerine güneş panellerini kurmak. İkinci projemiz ise Şanlıurfa’daki atıl arazileri değerlendirerek, Güneş enerji santralleri kurmaktır” dedi. 
Basın Toplantısının ardından Enerjiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Erbil Aydınlık, İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ve Şanlıurfa milletvekili Aziz Aydınlık ve İl Başkanı Ferhat Karadağ ile beraberindekiler Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil PELTEK ve Yönetim Kurulu Üyelerini, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet EYYÜPOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyelerini, Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Abdullah AÇIKGÖZ ve Yönetim Kurulunu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulunu, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Melik ve Yönetim Kurulunu, Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunu ziyaret ederek, . Cumhuriyet Halk Partisinin GES Projesi ile çiftçilere ücretsiz elektrik verilmesi çalışmalarını anlattılar.
Cumhuriyet Halk Partisi heyeti Şanlıurfa Adliyesi Önünde uzun zamandır Adelet Nöbetinde olan Şenyaşar ailesini ziyaret ederek, Emine Şenyaşar ile görüştüler.
Cumhuriyet Halk Partisi heyeti daha sonra Harran üniversitesi Osmanbey Kampüsü civarında bulunan sulama kanalında incelemelerde bulundu. 
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Erbil Aydınlık ve Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa programlarının çok olumlu geçtiğini belirterek, programa ve katılan STK Temsilcilerine, Oda ve Dernek Başkanlarına, Muhtarlara ve programa katkı sunanlara teşekkür ettiler.

AdminAdmin