YEREL
Giriş Tarihi : 17-01-2024 12:09

ÇOCUKLAR OKUL GEZİLERİYLE UZAY BİLİMİ VE TEKNOLOJİYİ KEŞFEDİYOR

Karaköprü Belediyesinin Şanlıurfa’ya bir ilk olarak kazandırdığı Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi, okul gezilerinde çocukları uzay bilimleri, havacılık ve yeni nesil yazılım teknolojisi ile ilgili keşfe çıkarıyor

ÇOCUKLAR OKUL GEZİLERİYLE UZAY BİLİMİ VE TEKNOLOJİYİ KEŞFEDİYOR

Yaptığı projelerle örnek olan Karaköprü Belediyesinin bir ilk olarak Şanlıurfa’ya kazandırdığı Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi vatandaşları uzay bilimleri ve teknolojiyle buluşturuyor. Özellikle okullarla yapılan iş birliği sonucu gerçekleştirilen gezilerle öğrenciler bilim merkezinde misafir edilip temel bilimsel bilgilerle dolu yolculuğa çıkarılıyor.

Yapılan gezilerde çocuklar uzay bilimleri, havacılık tarihi, önemli bilim insanları ve yeni nesil yazılım teknolojileri ile ilgili temel bilgileri öğrenip maket ve çeşitli konsol oyunlarıyla bilgilerini pekiştiriyorlar.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa’da gençlerin uzay bilimleri ve yeni nesil teknolojiyle tanışması için güzel bir bilim merkezi kazandırdıklarını ifade ederken, açıldığı günden beri gerek eğitim kurumlarının gerekse bireysel olarak vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu dile getirdi.

Başkan Baydilli, “Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezimizde özellikle gençlerimizi, çocuklarımızı ağırlamakta büyük gurur duyuyoruz. Ülkemizin uzaya astronot göndereceği bu günlerde uzay bilimlerini, havacılığı ve gök vatanı anlatan bilim merkezimizin önemini bir kez daha kavrıyoruz. Burada gençlerimiz astronot kıyafetinden uzaya giden araçlara, gezegen ve galaksilere kadar her şeyi maketlerle ve video anlatımlarla görüyor. Havacılık tarihimizle ilgili temel bilgileri öğrenip, yeni nesil yazılım teknolojisi, kodlama ve 3D yazıcı gibi teknolojilerle buluşuyor.

Okulların randevu alarak öğrencilerini buraya getirmesi, her ilçemizden vatandaşlarımızın ailecek gelip burayı ziyaret etmesi gerçekten bizi çok mutlu ediyor. 2023 yılında yaşanan deprem, sel gibi felaketlere rağmen yaklaşık 30 bin vatandaşımızı bilim merkezinde ağırladık.

Burası Teknofest neslinin merkezi, geleceğin uzay bilimcileri veya yazılımcılarının ilk intibayı alacakları bir eğitim yuvasıdır. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızı, gençlerimizi bilim merkezimizi görmeye ve buradaki kurslardan faydalanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’ne toplu okul gezileri yapmak isteyen okul idarecileri 0530 644 90 00 numaralı telefondan randevu alarak öğrencileri bilimle ve teknolojiyle buluşturabilir. Bireysel olarak ziyaret etmek isteyen vatandaşlar da pazar günleri dışında her gün 08.00- 16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirler.

AdminAdmin