YEREL
Giriş Tarihi : 09-09-2023 13:18

DOĞUKENT’E YENİ PARKLAR KAZANDIRILDI

Karaköprü Belediyesi daha yeşil ve yaşanılabilir bir ilçe için yeşil alan oranını artırırken, Doğukent Mahallesi'ne toplam 7 bin metrekare alanı kapsayan iki yeni park kazandırıldı.

DOĞUKENT’E YENİ PARKLAR KAZANDIRILDI

Karaköprü Belediyesi ilçede yeşil alan oranını artırmak için yeni park yapımı çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ilçeye yeni yeşil alanlar kazandırılarak vatandaşlara yeni yaşam ve dinlenme alanları oluşturuluyor.

Doğukent Mahallesi’nde 4 bin 500 metrekare ve 2 bin 500 metrekare olmak üzere iki yeni park kazandırılırken, çevre düzenleme faaliyetinin ardından ağaçlandırma ve park mobilyası montajı işlemleriyle yeni parklar vatandaşların hizmetine sunuldu.

Yaşam alanları fazla olan daha yeşil bir ilçe hedefiyle çalışan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin talimatıyla her yıl ilçeye ciddi oranda yeşil alan kazandıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri 2023 yılının ilk sekiz ayında yaklaşık 70 bin metrekare alanı kapsayan 12 adet yeni parkı Karaköprü’ye kazandırdı.

Başkan Metin Baydilli, yeşil alan konusunda her yıl üstüne katarak ilerlediklerine dikkat çekerek 2023 yılında da belirledikleri hedefin üstüne çıkacaklarını dile getirdi.

Başkan Baydilli, “Karaköprü Belediyesi olarak her zaman daha yeşil bir ilçe için hedeflerimizi koyup yıl sonu bu hedeflenen rakamlara ulaştık. 2023 yılında da sekiz aylık periyotta yaklaşık 70 bin metrekare alana yeni parklar kazandırıp yeşillendirdik.

Biz ilçemize hizmet ederken doğaya, yeşil alana çok önem veriyoruz ve her zaman öncelikli tutuyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz her mahallemize ihtiyaç dahilinde yeni parklar kazandırırken, Doğukent Mahallemizde yapımına başladığımız iki adet parkımızı kısa sürede tamamladık. Buradan vatandaşlarımız yaralanabilir, çocuklarımız gönül rahatlığıyla oyun oynayabilirler. Yeni parklarımız Doğukent Mahallemize ve ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2023 yılı sonuna kadar ilçeye toplamda 100 bin metrekarenin üzerinde yeşil alanın ilçeye kazandırılması hedefleniyor.

AdminAdmin