SAĞLIK
Giriş Tarihi : 17-11-2023 18:20

Dünya Prematüre Günü, prematüre bebeklerle kutlandı

Türk Neonatoloji Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Şanlıurfa’da “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” nü kutladı

Dünya Prematüre Günü, prematüre bebeklerle kutlandı

17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında prematüre doğan ile ilgili farkındalık sağlayabilmek amacıyla Türk Neonatoloji Derneği yönetim kurulu Başkanı Prof.Dr. Esin Koç ve yönetim kurulu üyeleri Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Şanlıurfa Mehmet Akif İnan eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni doğan yoğun bakımlarını gezen heyet memnuniyetlerini dile getirdiler.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Neonatoloji Derneği işbirliği ile Şanlıurfa da 17 Kasım Dünya Prematüre Gününü kutlama etkinlikleri düzenlendi. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen Etkinlikte Zamanından erken doğan bebeklerin, doğdukları andan itibaren henüz gelişimini tamamlayamamış bedenleri ile pek çok girişime maruz kalmakta ve yaşam mücadelesi vermekte olduğuna, bu mücadeleyi kazanmak için alanında uzmanlaşmış yenidoğan hekimlerinin bilgi ve deneyimlerine, teknik açıdan üst düzey yenidoğan yoğun bakım ünitelerine, uzman hemşire bakımına ve ailelerinin sevgi, destek ve inancına şiddetle ihtiyaçları olduğuna vurgu yapıldı. Proğrama hastanede görev yapan doktorlar ile sağlık personelleri katıldı.

Türk Neonatoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr Esin Koç

“17 Kasım Dünya Prematüre Günü” nü kutlamak için ülkemizde en fazla doğum hızı olan Şanlıurfa şehrine Türk Neonatoloji Derneği Yönetim Kurulu olarak geldik.

17 Kasım tüm dünyada “Dünya Prematüre Günü” olarak kutlanıyor ve prematüre doğumun önemini ve bu bebeklerin daha iyi yaşatılması, sağlıklı yaşatılması için neler yapılabilir bunun vurgulanması ile ilgili toplantılar yapılıyor.Türkiye'de tek bir yenidoğan derneği var ve prematüreler ve yenidoğan bebeklerle ilgili çalışmaları Sağlık Bakanlığımızla birlikte elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. şanlıurfa bu konuda çok önemli bir şehir. Çünkü hem bebek doğumlarının en fazla olduğu, hem prematüre oranında yüksek olduğu bir şehir. Biz burayı ziyarete geldik, hastaneleri geziyoruz gerçekten çok büyük iyi donanımlı, personelinin çok bilgili yeterli olduğu hastaneleri gezdik, bunları gördüğümüz için çok mutlu olduk, çok küçük prematüre bebekler yaşıyor. Küvöz sayısı cihaz sayısı çok yeterli ve bu şekilde insanların gerek doktor gerek hemşirelerin büyük fedakarlıklarla çalıştıkları bu hastanede de ben buradan sesleniyorum ve başta minik kahramanlarımızın sevgili ailelerinin ve bu uğurda çok çalışan doktor ve hemşire arkadaşlarımın “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” nü kutluyorum” dedi.

AdminAdmin