YEREL
Giriş Tarihi : 28-09-2023 11:43

Eyyübiye’de Bilinçli Belediyecilik Uygulamaları Genişliyor

Geri dönüşüm, sıfır atık ve tasarruf tedbirleriyle bilinçli belediyecilik örneklerini hayata geçiren Eyyübiye Belediyesi, çöp ve hurda olarak bilinen hammaddeleri şehir ekonomisine katan başarılı uygulamalarına devam ediyor.

Eyyübiye’de Bilinçli Belediyecilik Uygulamaları Genişliyor

Başkan Mehmet Kuş’un talimat ve yönlendirmeleriyle fen işleri, park bahçe ve temizlik birimlerinde en büyük harcama kalemlerinden olan hammadde kullanımını en aza indiren Eyyübiye Belediyesi, park yapısal peyzajı, açık hava mobilyaları ve temizlik hizmetleri ekipmanlarının çok büyük kısmını kendi imkânlarıyla yeniden üretiyor.

Parkların yapısal peyzajında inşaat atığı taş ve betonları yeniden değerlendirerek çevre korumada büyük bir adım atan Eyyübiye Belediyesi, yine parklarda vatandaşın kullanımına sunulan kamelya, bank, çöp kovası ve benzeri açık hava mobilyalarını da kendi atölyelerinde üretiyor.

Büyük çoğunluğu ilk kullanım sonrası hurdaya çıkan metal ve ahşap malzemelerin yeniden değerlendirilmesiyle üretilen açık hava mobilyaları, belediye bünyesinde çalışan maharetli ustaların elleriyle şehre kazandırılıyor.

Temizlik hizmetlerinde kullanılan çöp konteynerleri başta olmak üzere bazı araç gereçleri de aynı bilinçle yeniden değerlendiren ve demirbaş malzeme kullanım ömrünü iki-üç katına çıkaran Eyyübiye Belediyesi, sıfır atık tesisinin faaliyete girmesiyle, ilçede çöp olarak toplanan atıkları da ekonomiye kazandırmaya hazırlanıyor.

AdminAdmin