YEREL
Giriş Tarihi : 25-08-2023 12:51

Eyyübiye’de Esnafın 13 Yıllık Hasreti Sona Eriyor

Eyyübiye’de Esnafın 13 Yıllık Hasreti Sona Eriyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un ilçeye kazandırma sözünü verdiği Uğurlu Sanayi Sitesi’nde asfalt çalışmaları başladı. Yaklaşık 500 işyerinin yer aldığı sitedeki esnaf,  kurban kesip, dualar ederek yeni işyerlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.
Şanlıurfa eski sanayi sitesi, Bamyasuyu Mahallesi, İmam Keskin, Yenice ve farklı mahallelerde bulunan esnafın taşınmak için hazırlık yaptığı Uğurlu Sanayi Sitesi’ndeki asfaltlama çalışmaları, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Şanlıurfa Zirai Aletler ve Motorlu Vasıtalar Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Halil Polat, Uğurlu Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Şükrü Korkmaz, Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyeleri ve sanayi esnafının katıldığı törenle başladı.
Uğurlu Sanayi Sitesi’ndeki esnafla bir araya gelen Başkan Kuş ve beraberindekiler, taşınma öncesi sitenin ihtiyaçlarını istişare ettiler. 

Eylül ayında açılacak
Büyük çoğunluğu Eyyübiye ilçe sınırlarında bulunan sanayi esnafının, site talepleri olduğunu anımsatan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, burada yaptığı konuşmada, “On yılı aşkın bir zamandır atıl duran bir milli servetimiz vardı, tabi ki bu içimizi yakıyordu. Seçildiğimiz gün itibariyle, Eyyübiye’ye yeni bir sanayi sitesi kuracağımız sözünü verdik. Elhamdülillah bugün de o vaadin gerçekleşmesinden dolayı duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyoruz” dedi.
Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Moğal’ın, Uğurlu Sanayi Sitesi’nin kurulması noktasında bakanlıklar düzeyinde önemli katkılarda bulunduğunu kaydeden Başkan Kuş, “Kendilerine buradan teşekkür etmek istiyorum. Yine çok değerli esnaf teşkilatı başkanlarımız da çok ciddi gayret sarf ettiler. Bu sanayi sitesini Eyyübiye’ye kazandırmak boynumuzun borcuydu. Hamdolsun bugün asfalt serimine başladık. Kısmet olursa çok değerli vekilimiz, ilçe esnafımız ve vatandaşlarımızla birlikte önümüzdeki ay içerisinde açılışını da gerçekleştireceğiz. Şimdiden sanayimiz hem Eyyübiye’mize hem Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Cevheri: Darısı nice güzel hizmetlere olsun
Eyyübiye’ye bağlı Uğurlu bölgesindeki sanayi sitesinin açılış hazırlıklarının bugün itibariyle başladığını belirten Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, yeni işyerlerinin esnafa ve Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.
Bundan sonraki süreçte şehir merkezinde bulunan esnafın burayı canlandırmak için gayret göstermesinin önemine değinen Cevheri, “Şehir içerisinde hem görüntü hem de gürültü kirliliğine son vermemiz gerekiyor. Birlikten kuvvet doğar, esnafımız burada bir araya gelip, işyerlerini açtığında burası çok canlı hale gelecektir. Bu sanayi sitesi, Akçakale, Harran, Eyyübiye ve bölgedeki esnafımıza, insanımıza hitap edecek. Hem ciddi manada bir iş ortamı oluştu hem de on üç yıldır atıl durumda bulunan bu yatırım, belediye başkanımızın oda ve kooperatif başkanlarımızın, esnafımızın sayesinde ekonomiye kazandırılmış bulunuyor. Hepimiz memnunuz. Esnafımızın memnuniyeti zaten gözlerinden okunuyor. Allah hayırlı, uğurlu etsin. Darısı nice böylesi güzel hizmetlere olsun” diye konuştu.
Milletvekili Cevheri, Uğurlu Sanayi Sitesi yol ve kavşak düzenlemeleri için de Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde işlemlerin hızlanması için destek olacağını belirtti.

Esnaf Temsilcilerinden Teşekkür
On üç yıldır atıl durumda bulunan Uğurlu Sanayi Sitesi’ni, Eyyübiye Sanayi Sitesi olarak tanımlayan esnaf temsilcileri Şanlıurfa Zirai Aletler ve Motorlu Vasıtalar Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Halil Polat ve Uğurlu Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Şükrü Korkmaz da katkı ve desteklerinden dolayı Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a teşekkür ederek, şehir merkezinde işyerleri bulunan esnafa taşınma için hazırlıklarını yapmaları çağrısında bulundular.

Bir haftada tamamlanacak
Harran Ovası ve bölge çiftçi başta olmak üzere il genelinin büyük bir ihtiyacını giderecek olan Uğurlu Sanayi Sitesi’ndeki asfaltlama çalışmalarının bir hafta içerisinde tamamlanacağı belirtilirken, sitenin peyzaj, ağaçlandırma ve esnafın ihtiyaç duyduğu hizmetler de yine Eyyübiye Belediyesi tarafından sağlanacak. Esnafın buraya taşınmasıyla birlikte, hem şehir içerisindeki trafik yükü azalacak hem de vatandaşlar işlerini tek noktada çözme imkânına kavuşmuş olacak.

AdminAdmin