YEREL
Giriş Tarihi : 15-07-2023 21:57

Eyyübiye’de Üç Mahalle Daha Halı Sahaya Kavuştu

Eyyübiye’de Üç Mahalle Daha Halı Sahaya Kavuştu

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un gençlere yönelik hizmetlerde pozitif ayrımcılık politikalarının eseri olan eğitim ve spor yatırımları devam ederken, ilçe kırsalındaki Aşağı Yazıcı, Günbalı ve Yolbaşı Mahalleleri de sentetik halı sahalarına kavuştu.
Bütçesinin büyük kısmını Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en genç ilçesinde yaşayan çocuklara ve gençlere yönelik yatırımlara ayıran Eyyübiye Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde Spor Toto Teşkilatı’nın destekleriyle yapımına başlanan 20 sentetik sahadan üçünü daha tamamlayarak hizmete sundu.
Aşağı Yazıcı, Günbalı ve Yolbaşı kırsal mahallelerinde yapımı tamamlanan sentetik futbol sahaları için okul yanları ve yerleşim alanları yakını tercih edildi.
Çocuklar ve gençler için sporla barışık bir hayat imkânı sağlamak, zararlı alışkanlıklardan korumak ve sağlıklı nesiller yetişmesini temin etmek için elzem olan yatırımların hayata geçmesiyle, ilçe gençliğinin sosyal hayatında değişimlerin yaşanması bekleniyor.
Eyyübiye Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ilçe merkezindeki spor tesislerine ilave olarak kırsaldaki spor tesislerinin de tamamlanmasıyla gençlerin takımlar kurması desteklenerek, spor turnuvaları düzenleneceği, salon sporlarında ülke ve dünya çapında başarılara imza atan gençlere diğer spor dallarında da yenilerinin eklenmesinin teşvik edileceği belirtildi.

 

AdminAdmin