YEREL
Giriş Tarihi : 29-01-2024 15:48

Gazze’de yaşanan, zülme dikkat çekmek İçin Araç Konvoyu düzenlendi.

Gazzede yaşanan soykırıma dikkat çekmek ve ateşkesin sağlanması amacıyla Şanlıurfa İHH Akçakale Temsilciliği ilçede araç konvoyu oluşturdu.

Gazze’de yaşanan, zülme dikkat çekmek İçin Araç Konvoyu düzenlendi.

Akçakale İHH’nın çağrısı üzerine cumartesi günü saat 11.00’da Halep Yolu’nda bulunan tır garajı önünde araçları ile gelen vatandaşlar Filistin ve Türkiye bayrakları ile arçlarını süsleyip Gazze direnişi lehine sloganlar attı. Daha sonra İHH il başkanı Behçet Atila Son gelişmeler hakkında kalabalığa bilgi verip yapmamız gerekenleri dört maddede halinde sıralayarak; “sürekli meydanlarda olup güçlü eylemler yapmalıyız, Siyonist terör örgütü İsrail’in mallarını/ürünlerini kısa süreliğine değil her daim boykot etmeliyiz, nakdi yardımlarda bulunmalıyız ve dua etmeliyiz” dedi ve katılımcılara konvoy boyunca dikkat etmeleri gereken hususları hatırlattı.

Daha sonra İHH Akçakale Temsilcisi İbrahim Halil Güler basın açıklaması okudu ve yaklaşık 120 araçlık konvoyu tekbirler ve marşlar eşliğinde hareket etti. Konvoy Gümrük kapısı, Halep Yolu, Yeni Hastane, Şehir merkezinden geçerek Suriye sınırın sıfır noktasındaki istasyon’da son buldu.

Behçet Atila İstasyonda katılımcılara teşekkür edip; inşallah bir dahaki toplanmamız Gazze’nin zaferi için olsun dedi. Daha sonra eylem sonlandırılıp, kalabalık sessizce dağıldı.

 

AdminAdmin