SAĞLIK
Giriş Tarihi : 23-08-2023 14:39

GİRİŞİMSEL İŞLEM İLE AYNI ANDA İKİ OPERASYON YAPILAN HASTA HAYATA TUTUNDU.

Aynı anda beyin ve kalp damarına pıhtı atan hasta girişimsel işlemler sayesinde hayata döndü

GİRİŞİMSEL İŞLEM İLE AYNI ANDA İKİ OPERASYON YAPILAN HASTA HAYATA TUTUNDU.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eşine az rastlanılan bir vaka meydana geldi. Anjiyo yapılan hastanın işlem esnasında beynine pıhtı attı. Durumu fark eden doktorların acil müdahalesi ile hasta sağlığına kavuştu.

Dış merkezde 10 gün önce yapılan anjiyosu temiz çıkan 28 yaşındaki bayan hasta göğüs ağrısı şikâyetiyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji kliniğine müracaat etti. Burada yapılan tetkikler sonucunda bazı bulgulardan şüphelenen Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ömer Faruk Çiçek, hastanın anjiyo olması gerektiğine karar verdi. Durumu hasta ve yakınlarına anlatılarak ikna olmasını sağlayan Uzman Doktor Çiçek, hasta yakınlarının onayıyla birlikte hastayı hızlıca anjiyoya aldı.

Anjiyo işlemi sırasında hiç beklenmedik bir şekilde hastanın kalp bölgesinde oluşan pıhtılar, beyne sıçradı. Henüz anjiyo işlemi devam ederken beyin pıhtısı gelişen hasta için Girişimsel Nöroloji Uzmanı Musa Temel acil kod ile anjiyo odasına çağrıldı. Girişimsel Nöroloji tarafından anjiyo masasında acil müdahale gerektiren hastanın aynı anda hem anjiyosu yapıldı, hem de beyne atan pıhtı dakikalar içerisinde başarılı müdahaleler sonucunda temizlendi.

Bu tür durumlarda erken müdahalenin hayati önem arz ettiğini belirten Girişimsel Nöroloji Uzmanı Musa Temel,” İnme hastaları için bizim en büyük düşmanımız zamandır. İnme geçiren hastalarımızın hızlıca hastaneye gelerek tedaviye başlamaları gerekmektedir. Böyle olduğu müddetçe hastaların sağlığına kavuşma ihtimali dahada artmaktadır. Merkezimizde tüm işlemleri girişimsel nöroloji olarak yapabilmekteyiz. Bundan sonraki süreçte bölge halkından isteğimiz inme geçiren, kolunda ve bacağında kuvvet kaybı gelişen, şuur değişikliği oluşan hastaların hızlıca hastaneye getirilmelerini istiyoruz. Bu şekilde hastalara faydamız daha hızlı ve daha etkin bir şekilde olabilir” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin