Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, okul kantinleri ile pide fırınları ve unlu mamullerine yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde ruhsat, hijyen, gramaj ve ürünlerin son kullanma tarihi kontrollerini sağlamaya devam ediyor.
Zabıta Müdürlüğü 2. Bölge Amirliği tarafından yürütülen denetimler ile unlu mamulleri ve fırınlar kapsamlı bir şekilde denetlendi. Bahçelievler bölgesindeki işletmelere yönelik yapılan denetimlerde hijyen ve temizlik kontrolleri sağlandı. Vatandaşların yoğun şekilde hizmet aldıkları pide fırını ve unlu mamullerinde ekmek ve hamur ürünlerinin hazır hale getirildiği alanları inceleyen zabıta ekipleri, gıda ürünlerinin açıkta korunmaması ve hijyen standartlarını sağlaması gerektiğini belirtti. Ekmeklerin gramajlarını da kontrol eden ekipler, vatandaşların mağdur edilmemesi ve daha kaliteli ekmeğin ulaşması için uyarılarda bulundu.
Motorize Amirliği ekipleri tarafından ise okul çağındaki gençlerin sağlığını korumak amacıyla ilçe genelindeki orta ve lise düzeyindeki okul kantinleri incelendi. Başta hijyen ve temizlik kontrolleri olmak üzere denetimlerini titizlikle sürdüren zabıta ekipleri, ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etti. Okul kantinlerinde satılmaması gereken ürünlerle ilgili de hatırlatma yapan ekipler, kurallara uymayan kantin işletmecilerine yönelik cezai işlem uygulanacağını ifade etti. Denetim esnasından hiçbir olumsuzlukla karşılaşmayan zabıta ekipleri, kurallara riayet eden işletmelere teşekkür etti.
Öte yandan, Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları 444 22 63 numaralı İletişim Merkezi aracılığıyla bildirmeleri istendi.
HALİLİYE’DE OKUL KANTİNLERİNE VE FIRINLARA SIKI DENETİM
Haliliye Belediyesi, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerini okul kantinlerinde ve pide fırınlarda sürdürüyor. Öğrencilerin sağlığını tehdit eden ürünlerin raflarda bulunmaması için kantinleri denetleyen ekipler, fırınlarda ise ekmek gramajı ve hijyen kontrollerini sağlıyor.
Admin
ÇOK OKUNANLAR
-
Valilikten Açıklama! Harran'da Cinsel İstismar İhtimali Üzerine Soruşturma Başlatıldı
-
Harran’da Yolda Yürürken Kalp Krizi Geçiren 19 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti
-
Akaryakıt Fiyatlarına Yine Zam!
-
ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE 2025 YILI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
-
Şanlıurfa’da Mali Müşavirler ve Basın Mensupları Bir Araya Geldi
-
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Başaran Şanlıurfa’da
-
Valilikten Açıklama! Harran'da Cinsel İstismar İhtimali Üzerine Soruşturma Başlatıldı
-
2025 Yılı İçin Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu!
-
Şanlıurfa’da Terör Operasyonu! Çok Sayıda Gözaltı Var
-
Urfa’da Binlerce Gümrük Kaçağı Sigara Ele Geçirildi