SAĞLIK
Giriş Tarihi : 24-08-2023 12:20

Hasta sevkininin minimum seviyeye indirmek için çalışmalar devam ediyor.

İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, Hastane ziyaretleri kapsamında Hizmet Başkanları ile birlikte Bozova Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

 Hasta sevkininin minimum seviyeye indirmek için çalışmalar devam ediyor.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Enes kayıkçı ve Hastane Başhekimi Uz. Dr. M. Fatih Aksoy ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz; Bozova Devlet Hastanemiz “D” grubu bir hastanemizdir. Bu hastanemizin statüsünü “C” grubu olması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Poliklinikler, Diyaliz, Acil servis, Gebe okulu, Diyabet hemşireliği ve yataklı birimleri ziyaret ettik, Eksiklikleri tespit ettik ve yerinde çözülmesi gerekenleri yerinde çözdük.
Hastanede 5 ünitli fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi kurulması için çalışmalarımızı başlattık. Laboratuvar hizmetinde yapılamayan kültürlerin Mehmet Akif İnan eğitim ve Araştırma Hastanesi ile protokol yapılarak yapılmasının sağlanmasını kararlaştırdık.
Deprem kaynaklı hasarların giderilmesi için kısa süre içerisinde çalışmalarımız başlayacaktır. Çocuk hekimlerinin yönlendirdiği çocuk diyabet hastalarının il merkezine gelmemeleri için Diyabet hemşirelerine Çocuklara yönelik diyabet eğitimi verilmesi kararı aldık İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilçelerimizden il merkezine hasta sevkini minimum seviyeye indirmek için çalışmalarımız devam edecektir ”dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz Sağlık personellerinin dilek ve temennilerini dinledi.
Hastanede yatan, tedavi olmaya gelen Hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek, Hastalara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

AdminAdmin