SAĞLIK
Giriş Tarihi : 28-12-2023 11:45

Hastane koridorlarını Çizgi film karakterleri ile renklendirdiler.

Birecik Ali Karaata Anadolu Lisesi öğrencileri çevreme duyarlıyım, Değerlerime sahip çıkıyorum “ÇEDES” projesi kapsamında Birecik Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları servisi duvarlarını çizgi film karakterlerinin resimleri ile süslediler. Hastane ortamını renklendirerek çocukları mutlu etmeyi amaçladılar.

Hastane koridorlarını Çizgi film karakterleri ile renklendirdiler.

Birbirinden sevimli resimleri, içlerinden gelen sevgi ile duvarlara resmeden çizerlerin çalışmaları görülmeye değer.

Ali Karaata Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni Mustafa Ali Kaya ve Resim öğretmeni Halit Hoca yaptıkları açıklamada;

Okulumuzda Özellikle resim alanında kendini geliştirmiş çok güzel başarılı öğrencilerimiz var. Biz ilk aşamada bu öğrencilerimizle ve resim öğretmenimiz Halit hocamla beraber okulumuzu renklendirdik. Okulumuzun duvarlarının farklı farklı alanlarda tarihi alanı gibi felsefe alanı gibi boyadık sonra öğrencilerimiz de “ÇEDES” projesi kapsamında dedik ki işte çocukların hastaneye karşı bir korkusu var.

Biz bu korkuyu yenmek için ne yapabiliriz ne gibi bizim faydamız olabilir?

Öğrencilerimiz dediler ki hastaneye gidelim hastanede biz aynı okulda yaptığımız çizimleri burada da yapalım. Çocukların hoşlarına giden çizgi filmlerde onların dikkatini çeken güzel karakterleri çizelim ve böylece geldik, Resim öğretmenimizin destekleriyle tabii ki burada çok güzel çizimleri gerçekleştirdik.

Birecik Devlet Hastanesi Başhekim yard. Uzm. Dr. Akile Karaçin Süleyman,

Hastanemiz çocuk servisinde yapılan çizimler servisimizi daha eğlenceli hale getirmiştir. Çocuklarımızın hastane fobisini hastane korkusunu bu şekilde azaltmıştır.

Çocuk hastalarımızdan ve ailelerinden olumlu geri dönüşler almaktayız. Çocuklar hastaneden ziyade oraya hem çizgi film karakterleriyle birlikte oyun alanı olarak görmekte, ailelerle birlikte de bu hastalık sürecini bu şekilde daha rahat atlatmaktalar. Bu program kapsamında Halit Hocamız ve Mustafa hocamıza ve özellikle öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Minnettarız sizlere teşekkür ederiz” dedi.

Hasta yakınları ise çocuklarının resimleri beğendiğini ve kendilerini parktaymış gibi hissettiğini kaydetti.

AdminAdmin