SİYASET
Giriş Tarihi : 16-06-2023 12:40

HÜDA PAR: Evlilikleri Kolaylaştıralım, Zorlaştırmayalım!

HÜDA PAR: Evlilikleri Kolaylaştıralım, Zorlaştırmayalım!

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, ağır masraflardan dolayı evlenemeyen gençlerin sorunlarını gündeme taşıyıp ailelere çağrıda bulundu.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise ağır masraflardan dolayı evlenemeyen gençlerin serzenişlerine ses oldu.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan şehrin farklı bölgelerini gezip, evlenmekte zorlanan gençleri dinleyip çözüm için ailelere çağrıda bulundu. 

Özaslan "HÜDA PAR olarak bu hafta genç kardeşlerimizin günümüzde zorlaştırılan evlilik meselesini gündeme taşıyacağız ve buna yönelik bir çağrıda bulunacağız" dedi.

Konuyla ilgili gençler;

"Düğün masrafları bugün o kadar çok olmuş ki, gençler evlenmekten korkuyor artık."

"Bugün altın ve ev döşemek nereden baksanız bir, bir buçuk milyon TL'yi buluyor. Maalesef şimdiki gençler evlilikten korkar olmuş. Çünkü maliyetler çok yüksek."

Evlilik planımız var ama imkânlar elvermiyor

"Evlilikle ilgili planlarımız var evet… Ama imkânlar el vermiyor şuan. Gerek maddi, gerek manevi olarak gerçekten elverişli bir ortamda bulunmuyoruz. Allah(cc) gençlere sabır versin diyorum, başka da bir şey demiyorum."

Biz öğrenciler evlenemiyoruz

"Biz öğrenciler ise evlenemiyoruz. En fazla asgari ücretle çalışabiliriz. Şu anda atanmak da çok zor, biliyorsunuz. Her şey çok zor olmuş. Hayat pahalı olmuş. Bakalım sonumuz ne olacak, Allah yardımcımız olsun."

Bir düğün için en az 500 bin TL lazım

"Yaşım 25 oldu. Maddi durumdan dolayı evlenmeyi düşünemiyorum bile. Biz de isteriz çocuklarımızın bizimle büyümesini. Bu devirde evi-işi geçtim, en az 500 bin lira olmadan insan evlenemiyor. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz" diyerek, evliliğin önündeki engelleri ve gelecekleri ile ilgili endişelerini dile getirdiler. 

Evliliğin en hayırlı olanı kolay ve külfetsiz olanıdır

Özalan "Evet, genç kardeşlerimizin serzenişlerini duydunuz. Geleceğe dair kaygılarını duydunuz. Gençler evlenmek istiyorlar ama masraflar o kadar ağırlaşmış ki, maalesef evlilikten korkar hale gelmişler. Peygamber Efendimiz (s.a.v); Evliliğin en hayırlı olanı, kolay ve külfetsiz olanıdır, diyor."

Dünya büyük bir aile, aile ise küçük bir dünyadır

"Unutmayalım ki dünya büyük bir ailedir, aile ise küçük bir dünyadır. Yeni bir dünya kurmak isteyen gençlerin geleceğini ve dünyalarını karartmayalım lütfen. O yüzden gelin hep beraber birbirimizi anlayışla karşılayalım ve evlilikleri kolaylaştıracak adımlar atalım. Damat adayınız artık sizin ailenizin bir parçasıdır, o da sizin evladınızdır. Evin zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için ne talep ediyorsanız, onun ödeme gücünü aşmayacak makul taleplerde bulunun ki yarın sizin kendi kızınız da oğlunuz olan damat da sıkıntıya girmesinler. Huzursuz bir aileleri olmasın. Huzur içerisinde yaşasınlar. Mutlu bir aileleri olsun."

Evlilikleri kolaylaştıralım!

Özaslan son olarak "Gelin hep beraber evlilikleri kolaylaştıralım" diyerek anne – babalara çağrıda bulundu.

AdminAdmin