SİYASET
Giriş Tarihi : 21-01-2023 22:41

HÜDA PAR'dan 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa İçin Çağrı

HÜDA PAR'dan 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa İçin Çağrı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa'nın '2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti' seçilmesi dolasıyla bazı önerilerde bulundu.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise Şanlıurfa'nın 2023 yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesi dolasıyla bazı önerileri kamuoyu ile paylaştı.

Şanlıurfa’nın birçok sorununu gündeme taşıyan ve ciddi anlamda kamuoyu oluşturan Özaslan ve ekibi, 2023 Şanlıurfa'nın 2023 yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesi dolasıyla bazı proje önerilerinde bulundu.

Şanlıurfa'nın birçok tarihi noktasından seslenen Özaslan, "HÜDA PAR olarak bu hafta 'Şanlıurfa'nın İslam Dünyası Turizm Başkenti' seçilmesi dolayısıyla bazı önerilerde bulunacağız" diyerek bu fırsatı iyi değerlendirebilmek adına bazı önerileri sıraladı.

İlk önce Şanlıurfa'nın kalbi konumunda bulunan Balıklıgöl'ün hemen girişinde yer alan ve uzun süredir devam eden tadilat çalışmaları biran önce bitirilmeli.

Şanlıurfa Havaalanı'ndan Ankara ve İstanbul dışında Türkiye'nin farklı illerine de uçuşlar düzenlenmeli ve uçak sefer sayıları arttırılmalı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde diğer kurumların da desteği ile Şanlıurfa'daki öğrenci kardeşlerimizi Urfa'nın tarihi yerlerine götürüp gezdirelim.

Ve çarşıda satılan ürünlerin kalitesine, fiyat politikasına ve hijyene azami derecede dikkat edilmeli.

Şanlıurfa'nın vazgeçilmezi olan sıra gecesi organizasyonları için belli bir standart oluşturalım.

*Tur otobüsleri için indi bindi noktası oluşturalım* 

Özaslan "Burası Balıklıgöl'ün giriş kısmı. Dışarıdan misafirleri getiren tur otobüsleri için burada bir indi bindi noktası oluşturalım. Yolcularını rahat bir şekilde bıraksınlar ve tekrar gelip alabilsinler, diye. Daha sonra buradaki otobüsleri müzenin önünde bulunan otoparka yönlendirelim. Otobüsleri oraya yönlendirirsek buradaki şehiriçi trafiği de rahatlatmış oluruz. Ve bu bölgede Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bir an önce alternatif otopark ayarlamalı" dedi.

*Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilecek Halil İbrahim Sofrası kuralım* 

Ve bir de Şanlıurfa'da öyle bir organizasyon yapalım ki bütün bu çalışmaları taçlandıracak bir proje olsun. Şanlıurfa'da Hz. İbrahim'in ruhunu yansıtan Halil İbrahim Sofrası kuralım. Sofranın bir ucu Balıklıgöl'den başlasın, Haşimiye Meydanı'na ve oradan da Topçu Meydanı'na ya da Abide'ye kadar uzanacak Halil İbrahim Sofrası kuralım. O sofraya Şanlıurfa halkı yapmış olduğu yemeklerini getirsinler ve o sofraya koysunlar. Bu organizasyonla Guinness Rekorlar Kitabı'na da girebiliriz ve dünyada ses getirecek bir çalışma olacak. Urfa'ya ve Urfalılara yakışır bir proje olacak.

Özaslan son olarak "Peygamberler şehri vizyonu ve Hz. İbrahim'in misyonu ile hareket ederek tüm kurumlar ve bütün halk olarak el ele verip bu fırsatı iyi değerlendirelim ve gelecek misafirlerimizi en güzel şekilde karşılayalım" dedi.

AdminAdmin