SAĞLIK
Giriş Tarihi : 01-11-2023 16:40

KAPALI AMELİYAT İLE HAYATI KURTULDU.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Gastroenteroloji Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Doktorları, pankreas başında safra yollarına bası yapan ve bundan dolayı kanalı genişleten lezyonu bulunan hastayı, sayılı merkezlerde gerçekleştirilebilen laparoskopik whipple ameliyatı ile sağlığına kavuşturdu.

 KAPALI AMELİYAT İLE HAYATI KURTULDU.

Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Nurettin Cengiz ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Opr. Dr. Halil Türkan, hastaneye sarılık şikayetiyle başvuran 62 yaşındaki kadın hastada pankreas başında safra yollarına bası yapan ve kanalı genişleten lezyon tespit etti. Harekete geçen ekip, açık cerrahisi bile çok zor olan bir operasyonu Laparoskopik Whipple ameliyatı ile kapalı şekilde gerçekleştirerek hastayı sağlığına kavuşturdu.

Operasyon hakkında bilgiler veren Op. Dr. Halil Türkan,” Sarılık şikayetiyle bize başvuran hastada yaptığımız tetkikler sonucunda, pankreasın baş kısmından kaynaklı bir tümörün olduğunu tespit ettik. Hastamıza ameliyat kararı verdik. Yaklaşık 10 gün önce Laporoskopik Whipple ameliyatını başarıyla yaptık. Ameliyat sonrası herhangi bir problem yaşamadık. Inşallah bugün hastamızı taburcu edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin