YEREL
Giriş Tarihi : 28-12-2023 12:09

KARAKÖPRÜ 2023’TE HİZMETLERLE BÜYÜDÜ

Karaköprü Belediyesi 2023 yılında ilçeye kazandırdığı hizmet ve projelerle büyüyen ilçenin gelişimine katkı sağlarken, merkez-kırsal ayrımı yapmadan her mahalleye dokunup hizmet götürdü

KARAKÖPRÜ 2023’TE HİZMETLERLE BÜYÜDÜ

Karaköprü Belediyesi 2023 yılının sonuna gelinirken nüfusu 265 bini aşan ilçeyi önemli yatırım ve hizmetlerle geliştirmeye devam ediyor. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin öncülüğünde geniş bir hizmet ağı oluşturulurken, yıl içerisinde gerçekleştirilen projeler ve çalışmalarla ilçede birçok alanda ihtiyaçlar giderildi.

Karaköprü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen yol seferberliğiyle ilçeye 2023 yılı içerisinde 12 bin metre yeni yol kazandırıldı. Açılan yollar altyapı çalışmalarının ardından kilitli parke döşenerek hizmete sunulurken, yıl boyunca 200 bin metrekare kilitli parke döşeme işlemi gerçekleştirildi. Vatandaşların daha konforlu seyahati için Başkan Metin Baydilli’nin girişimiyle ilçedeki asfalt yolların yenilenmesi için çalışmalar sürerken yıl boyunca yaklaşık 20 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi.

Yemyeşil bir Karaköprü parolasıyla ilçeye her ay yeni bir park kazandırma hedefine bu dönem de fazlasıyla ulaşılırken 12 ayda ilçeye 110 bin metrekare alanı kapsayan 15 yeni park kazandırıldı. Yeni parkların büyük kısmı tamamlanıp hizmete açılırken kalan kısmı da ağaçlandırma ve park mobilyası montajının ardından hizmete sunulacak.

Kırsalı merkezden ayırmayan Başkan Baydilli’nin talimatıyla ilçedeki 86 kırsal mahalle ve 90 mezrada köy içi yol yenileme çalışmaları gerçekleştirilirken, kırsal mahallelerdeki yolların daha uzun ömürlü olması için köy içi ve bağlantı yollarında 150 kilometre sathi asfalt kaplama işlemi gerçekleştirildi. Kırsaldaki gençlerin konforlu ortamda spor yapabilmesi için 7 mahalleye daha sentetik çim saha yapılırken, çok amaçlı salon sayısı da bu yıl içinde tamamlananlarla birlikte toplam 45’e ulaştı.

İlçeye kalıcı yatırımlar da kazandırılırken, Seyrantepe Mahallesinde kapalı spor salonu inşa edilerek gençlerin hizmetine açıldı. Açılışı gerçekleşen Necmettin Cevheri Kültür ve Gösteri Merkezinde ise sosyal ve kültürel faaliyetler, kurslarla vatandaşlara hizmet veriliyor. Gençlerin istihdamına katkı sağlamak ve ekonomiye destek vermek için Karaköprü Belediyesinin Şanlıurfa’ya kazandırdığı fabrika açılarak gençlere istihdam sağlamaya başladı.

İlçeyi müze şehir haline getirmek isteyen Başkan Baydilli 2023 yılında Karaköprü’ye şehrin hafızasını tutan Sinema ve Basın Müzesini kazandırarak yine bir ilki gerçekleştirdi. Müzede Şanlıurfa’da çekilmiş filmler, Şanlıurfalı aktör ve aktrisler, fillerde kullanılan ekipmanlar ile Şanlıurfa basınında emek vermiş gazetecilerin portre ve malzemeleri sergileniyor.


Başkan Metin Baydilli seçim vaadi olan engelsiz taksi projesini de hayata geçirirken, bu proje ile birlikte engelli vatandaşların dışarıdaki (banka, hastane, kamu kurumları vs.) işlerini yaparken rahat ulaşımları sağlanıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 2023 yılının deprem ve sel felaketleri nedeniyle gerek ülke için gerekse kendileri için acılarla ve sıkıntılarla dolu bir sene olduğunu belirterek tüm sıkıntılara rağmen vatandaşlara hizmetten geri durmadıklarının altını çizdi.

Başkan Baydilli 2023 yılı değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

Yine iyisiyle kötüsüyle bir yılın daha sonuna geldik. Cumhuriyetin yüzüncü yılında halka hizmetin hakka ve vatana hizmet olduğu düsturuyla çalıştık, büyüyen ilçemize yeni hizmetlerle değer kattık. Her geçen gün gelişen, nüfusunu katlayıp gözde bir yerleşke haline gelen ilçemize hizmetin en iyisini sunarak kalkındırmak için yoğun bir mesai harcıyoruz.

Bu yıl da yaşanan felaketlere rağmen hizmetten geri durmadık ve nüfusu 265 bini aşan Karaköprü’müzün büyümesine katkı sağlayacak çalışmalara imza attık. Merkezde ve kırsalda hizmet götürmedik bölge bırakmadan çalıştık.

Kurumumuzda çalışan her bir mesai arkadaşımız bu ilçeye hizmet ederken gerçekten fedakârlık gösterip işini en iyi şekilde yapmak için çabalıyor. Bu anlamda 2023 yılı boyunca tüm sıkıntılara rağmen özverili bir şekilde görevlerini yapan mesai arkadaşlarıma ilçemiz adına teşekkür ediyorum. İnşallah 2024 yılı bizim için çok daha güzel hizmetlere imza atıp çıtayı yükselteceğimiz, ilçemizin kalkınması için güzel işlere imza atacağımız bir yıl olur.”

Başkan Baydilli, 2024 yılında da yeni hizmet ve projelerle ilçeyi kalkındırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AdminAdmin