YEREL
Giriş Tarihi : 13-11-2023 12:13

KARAKÖPRÜ’DE ENGELLİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM: ENGELSİZ TAKSİ

KARAKÖPRÜ’DE ENGELLİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM: ENGELSİZ TAKSİ

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için projeler üreten Karaköprü Belediyesi, ‘Engelsiz Taksi’ projesiyle engelli vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor

Yaşlı ve engelli bireylerin sosyal hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçiren Karaköprü Belediyesi “Engelsiz Taksi” hizmetiyle de engelli bireylerin ulaşım anlamında kolaylık yaşamasını sağlıyor. Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü tarafından ücretsiz bir şekilde engelli vatandaşlara sağlanan mobil taşıma hizmetiyle engelli vatandaşlar; hastane, kaymakamlık, postane, adliye, banka vb. kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerini kolay ve rahat yerine getiriyorlar.

Bu hizmetle Evlerinden alınarak istedikleri yere götürülen engelli vatandaşların ev dışında olan zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması sağlanıyor. İşlemleri biten vatandaşlar yine Engelsiz Taksi hizmetiyle evlerine geri götürülüyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli konuyla ilgili yaptığı açıklamada Engelsiz Taksi projesiyle engelli vatandaşların ulaşımında önemli bir kolaylık sağlandığını söyledi. 

Başkan Baydilli, seçim öncesi vaat edilen projelerden biri olan Engelsiz Taksi hizmetini hayata geçirdiklerine değinerek, “Daha önce engelli vatandaşlarımız için engelsiz park ve yaşam merkezi projemizi hayata geçirmiştik. Şimdi de yine onlara kolaylık sağlayacak Engelsiz Taksi projesini hizmete koyduk ve engelli kardeşlerimizim gerek hastane gerekse kamu kurumlarındaki işlerini halletmelerinde ulaşım desteği sağlıyoruz. 

Engelsiz taksi onları evinden alacak ve işleri tamamlanınca da tekrar evine bırakacak. Engelsiz taksi projemiz engelli vatandaşlarımıza hayırlı olsun, İnşallah onlar için güzel hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Engelsiz Taksi hizmetini kullanan vatandaşlardan Fatma Çakmak, bu hizmetten çok memnun olduklarını ifade ederek ev dışındaki hayatlarında bu hizmet sayesinde büyük kolaylık yaşadıkları dile getirdi. 

Çakmak, “Dışarıda bir kamu kurumuna veya herhangi bir işimizi halletmek için bir yerden bir yere giderken çok zorlanıyoruz. Normal arabalar, taksiler veya otobüsler bizim ulaşımımız için çok uygun değil. Karaköprü Belediyesinin hayata geçirdiği engelsiz taksi hizmetiyle bize göre dizayn edilen araçlarla dışarıdaki işlerimizi halledebiliyoruz. 

Beyaz Masayı arayıp engelsiz taksi talebimi iletiyorum ve gitmem gereken saati söylüyorum. Engelsiz taksi saatinde gelip beni evden alıyor ve sonra tekrar eve bırakıyor. Bu güzel hizmetlerinden dolayı Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli’ye ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Karaköprü Belediyesinin ‘Engelsiz Taksi’ hizmetinden yararlanmak isteyen engelli vatandaşlar 444 9 657 numaralı Beyaz Masa birimini arayıp taleplerini iletebilirler.

AdminAdmin